餐廳: HeSheEat
優惠: 食飯都有得賺里數? 仲唔即刻訂枱?
條款及細則:
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束。
須受其他「亞洲萬里通」條款及細則約束
2019-05-16 40 瀏覽
約朋友傾計,有人推介這間少女風格的餐廳。店面以粉紅色為主色,有不少打卡的位置。這天剛好安排了鏡面卡位,仲有霓虹心心用來影相,好靚。頭盤叫左香草煎雞肉凱撒沙律,生菜清爽配上有煙肉粒同一片片的芝士。是一道昱胃的前菜。主菜叫左辣肉腸pizza。Pizza是厚批,批底鬆軟,批邊脆卜卜,辣肉腸同芝士份量都唔吝嗇,仲有香草鋪滿面。再叫左魷魚墨魚汁意粉,意粉係扁身,炒得乾身,配合蒜片和辣椒炒,香辣有蒜味,加點檸檬汁會較為fresh 魷魚沒有雪氣味,頗彈牙。野飲叫左個紫薯鮮奶,有好濃厚既口感。紫薯同奶味都好香,唔似有artificial既味道。最重要既係唔會太甜,幾好飲。甜品叫了朱古力心太軟配棒子醬雲尼拿雪糕,心太軟蛋糕體濕潤,中間流出香濃朱古力漿°想再甜點,可點上旁邊的棒子醬,味道幾夾。甜品再叫多左個Hotcake,厚身鬆軟,濕潤富有蛋香,有岩鹽焦糖醬,楓糖漿和雲尼拿雪糕,可以配搭。個人覺得岩鹽焦糖醬最出色,咸咸甜甜,幾特別。食到衣到已經好飽,沒有加一,環境舒服,不玩為一個傾計的好地方。

香草煎雞肉凱撒沙律

主菜叫左辣肉腸pizza。Pizza是厚批,批底鬆軟,
批邊脆卜卜,辣肉腸同芝士份量都唔吝嗇,仲有香草鋪滿面。
左辣肉腸pizza

加點檸檬汁會較為fresh 魷魚沒有雪氣味,頗彈牙。
魷魚墨魚汁意粉
左辣肉腸pizza, 香草煎雞肉凱撒沙律, 魷魚墨魚汁意粉

紫薯鮮奶

點,可點上旁邊的棒子醬,味道幾夾。
朱古力心太軟配棒子醬雲尼拿雪糕

個人覺得岩鹽焦糖醬最出色,咸咸甜甜,幾特別。
Hotcake
朱古力心太軟配棒子醬雲尼拿雪糕 & Hotcake