餐廳: 華星冰室 (西洋菜南街)
資訊:

2016-09-12 7005 瀏覽
星期六五點幾既時候到,唔多人,帶台灣黎既fd去尼間好似幾出名既茶餐廳,咁係要點出名既25蚊唔加價既校長多士,仲點左大菜糕,炸雞翼,魔鬼豬扒包一共點左四個,四個人share校長多士(25蚊):我之前以為很大份,所以一直唔敢自己一個去食,但送黎之後覺得其實唔係很大,加上四個人,每個人只係可以一細舊,不過味道唔錯,厚多士加芝士加黑松露,搭配都幾特別,不過個人覺得試係一定要試一次既,不過會唔會再試,就再說啦😂聽說校長多士應該有一個故仔,我好好奇,希望大家share比我聽啦,我可以同我外地黎既fd講番,佢地都好好奇炸雞翼(23蚊):fd叫既,熱辣辣,平時我自己很少食,太heavy,所以無乜比較,不過外皮脆脆地,幾香牙魔鬼豬扒包(25蚊):送黎既時候入邊豬扒熱辣辣,仲有芥辣,唔錯,但係點解係魔鬼呢?我都唔知,台灣fd估係因為有芥辣所以叫魔鬼豬扒包掛,說明漢堡配芥辣係香港先有,不過我記得我之前去其他幾間茶餐廳既豬扒包都有加芥辣,我覺得好似唔係因為有芥辣所以叫豬扒包掛大菜糕(12蚊):好似jelly,食完都唔知係咩,得個甜味,好似無其他味道😂果日餐廳唔多人,所以我地食完之後傾左好耐,店員都無趕我地走,
一共點左四個,四個人share
果日餐廳唔多人,所以我地食完之後傾左好耐,店員都無趕我地走,係旺角好少發生咁既事掛,都幾開心,見番年幾無見既台灣fd,佢地又讚不絕口,唔錯唔錯
炸雞翼
校長多士