2023-07-14
朋友生日想去食鐵板燒, 喺網上面搵到呢間Hungry Monkey, 決定去試下, 打電話book枱嘅時候要求坐喺鐵板前面吧枱, 想感受一下氣氛🤭, 當晚店鋪好熱鬧, 有另一枱熟客同樣坐喺吧枱跟鐵板燒師傅及侍應有講有笑, 所有店員都好nice, 鐵板燒師傅間中都有同我哋傾下偈☺️厚燒牛舌, 暫時食過最好味🤤, 咬落去入口即溶, 整個口腔充斥著滿滿嘅油脂👍👍豬肉御好燒, 呢度嘅禦好燒咬落去唔會有好多粉漿嘅感覺, 仲煎得好脆口一啲都唔淋身, 非常推介👍👍香蔥牛肉薄燒, 牛肉薄片果住大量嘅蔥粒同炸蒜, 味道唔錯, 鍾意食蔥嘅朋友啱曬香煎鵝肝, 煎好嘅鵝肝夾著青蘋果一齊食可以解膩, 但鵝肝有羶味, 有點失望北海道魷魚柳🦑, 有驚喜, 火侯剛剛好, 魷魚煮得唔會韌又有嚼口好味道, 佐酒一流松葉蟹肉甲羅燒🦀, 碗內放滿蟹膏上面舖有蟹肉蟹子同蟹鉗, 旁邊放有青瓜🥒, 把所有材料拌勻放在青瓜片上一併進食清新又好味😋松葉蟹肉海膽炒飯, 水準不過不失梅乾威士忌割水, 味道比較偏甜, 檸檬威士忌割水, 我覺得呢杯比較好味的生日甜品, 原本想帶蛋糕去慶祝, 打電話book枱嘅時候問咗店員切餅費, 餐廳冇切餅費
松葉蟹肉海膽炒飯, 水準不過不失
生日甜品, 原本想帶蛋糕去慶祝, 打電話book枱嘅時候問咗店員切餅費, 餐廳冇切餅費, 但會當外來食物計收$150, 店員提議可以預訂餐廳裏的生日甜品, 仲可以要喺甜品上寫字, 當晚捧出生日甜品嘅時候, 全店嘅員工一齊為我朋友唱生日歌, 雖然有啲尷尬但氣氛真係好好👏