餐廳: 元気寿司
資訊:

今日午餐要快,就去左元気寿司搞掂。第一次食呢度既午食之選。揀左極上元気刺身配雜錦天婦羅定食,價錢$88加一,包極上元気刺身,雜錦天婦羅,日式海鮮燉蛋同面豉湯(可轉汽水)。極上元気刺身有兩隻赤海蝦,兩塊三文魚,三塊超薄帶子,一塊油甘魚,一塊赤身,兩塊玉子,兩片青瓜同一大碗飯。老實講,刺身質素明顯差過散叫,又細塊d,唔抵。飯就正常。雜錦天婦羅簡直係慘不忍睹,有三舊,分別係茄子,蠔,同南瓜。見到都知難食,個炸皮油淋淋又厚。茄子係無味架!日式海鮮燉蛋我食左少少,配料至少有日式魚蛋一片,算滑既,不過偏鹹。面豉湯我轉左汽水Cream Soda。跟餐加配優惠有加$22要赤海蝦刺身,一共有三隻,係正常質素,抵。跟餐加配優惠都有加$12既6款指定手卷,我揀左加州手卷。似乎都係散叫質素安全d。赤海蝦刺身 $42 另加一:一客五大隻,又新鮮又香甜,啖啖肉,蝦頭有汁,抵食。炙燒黑松露帆立貝壽司 $17 一件 另加一:非常正!帆立貝又大又厚切,鮮甜啖啖肉,炙燒過後好香。有微微黑松露味道,令帆立貝更好食!雙重鰻魚流心芝士壽司 $14一件 另加一:有兩塊鰻魚上面再加一大舊炙燒過嘅花畑牧場卡門貝爾芝士,唔錯,幾抵食。
今日午餐要快,就去左元気寿司搞掂。

極上元気刺身丼

雜錦天婦羅

日式海鮮燉蛋

面豉湯我轉左汽水Cream Soda。

加州手卷

跟餐加配優惠都有加$12既6款指定手卷,我揀左加州手卷。

似乎都係散叫質素安全d。
赤海蝦刺身

炙燒黑松露帆立貝壽司

雙重鰻魚流心芝士壽司

香蒜海鮮軍艦

香蒜海鮮軍艦 $14 兩件 另加一:上面帶有辣椒,脆口蒜粒同葱絲,海鮮切粒都算新鮮。紫菜唔係最新鮮脆口,不過都可以接受,好抵食。
柚子油甘魚蓉軍艦

柚子油甘魚蓉軍艦 $17 兩件 另加一:油甘魚蓉好滑溜,份量勁多。柚子皮就可有可冇,仲灑左啲七味粉喺上面。抵食。
三文魚籽軍艦

三文魚籽軍艦 $17 一件 另加一
加州小卷

加州小卷 $22 另加一:一客四件
芝士焗日本蠔

芝士焗日本蠔 $26一隻 另加一:好邪惡,芝士蓋又厚又拉絲,食落好好味又鹹鹹哋又酸酸哋咁,入面隻蠔又新鮮又多汁,不過唔知點解無左碎洋蔥粒。
牛肉烏冬

牛肉烏冬 $32 另加一:牛肉烏冬有五塊肥牛左右。烏冬唔粗唔幼,都算煙煙韌韌,好味!加左少少蔥,個湯底都油,湯底味道就麻麻哋。
牛油果蟹柳沙律

牛油果蟹柳沙律 $22 另加一:今次賣相好差。蟹柳兩大條切開六塊,質素唔錯,堅有鹹香蟹味,夠厚肉。牛油果切左粒,都新鮮。其他配料仲有好多生菜片同幾塊青瓜片加少少車厘茄,個汁係柚子醋,唔知點解有少少辣。
青森蘋果汁 - 柚子味

青森蘋果汁 - 柚子味 $15 一包 另加一:當然係非常好飲,味道豐富有多重果汁味道,所以次次encore!
2021-08-25
赤海蝦刺身