2021-06-09 388 瀏覽
朋友睇梁袓堯介紹元朗餐廳想試,誠邀我從港島入去,真係大長征呀!小店唔算好大,雖然可以訂檯,不過都預留少許位置畀walk in客,由於朋友好想試,所以我哋早到少少,然後愈近開門時間就愈多人,果然係人氣小店。餐廳走工業風,位子都唔算多,坐得都舒服。冬蔭公忌廉海鮮意大利麵 $95賣相好吸引,有大蝦、青口同魷魚圈,每一口意粉都有冬蔭公味,好惹味又唔會太辣。烤蝦配金柚沙律 $82蝦球彈牙但略嫌稍欠蝦味,金柚好清甜,加埋番茄、洋蔥、菜等等,好fresh。Cajun炸薯條 $48見到隔離檯食fish and chips好吸引,朋友見到想食薯條就加單,熱焫焫上桌,加埋Cajun醬好惹味。咖喱蝦配炸饅頭 $88同沙律用同款蝦,都係彈牙但蝦味稍稍不足,炸饅頭配咖喱好好味。泰式奶茶拿破崙 $62個cream有濃郁的泰式奶茶味,味道比較甜,拿破崙脆脆的,牛油味比較輕,不過夾。Mixberry smoothie $38莓味十足,冰冰涼涼,咁熱嘅天氣最啱飲。Lime Soda $24有氣梳打水夏日飲,消暑一流。最後要講兩個人食哂以上嘅嘢,真係超級飽,價錢同味道都okay,如果喺附近住真係可以成日食。🔺 @wood

餐廳走工業風,位子都唔算多,坐得都舒服。

冬蔭功忌廉海鮮意大利麵

泰式奶茶拿破崙

泰式奶茶拿破崙 $62

Mixberry  Smoothie

Mixberry smoothie $38
莓味十足,冰冰涼涼,咁熱嘅天氣最啱飲。

Lime  soda

Lime Soda $24
有氣梳打水夏日飲,消暑一流。

🔺 @woodsage_hk - 元朗福田徑2-16號地下7號鋪樂富大廈
#eatisFusion

#foodie #foodporn #foodsnap #hkfood #instafood #foodstagram #foodoftheday #foodpics #元朗美食 #元朗餐廳 #元朗泰國菜 #元朗西式雞翼 #食べログ #먹스타그램 #hkfoodie #hkiger #hkfoodlover #woodsage #元朗黃店 #元朗必食
冬蔭功忌廉海鮮意大利麵
泰式奶茶拿破崙