2017-09-26 3378 瀏覽
係喎,無啦啦點解會去左元朗?事關小程子兩個星期前吹晒雞去佢公司樓下打邊爐,我又點敢唔去呢?我仲要係最準時到嗰個!酒樓好大,坐得好闊落。湯底我地揀左日式三文魚頭湯,屋企我平時都有煲開三文魚頭湯,但無咁鮮甜,湯底白色,飲落幾重三文魚香味,湯底最特別係有好多大蔥!入座除左有免費湯底,仲有刺身,刺身先黎左個兩人份(因為其他人未到),款式都有幾款,我自己覺得帆立貝最鮮甜,配合埋啲冰,凍冰冰咁最好味,唔會因為凍而無晒味,仲係好鮮甜!三文魚同希靈魚都好好味,想唔到一般酒樓都有呢個水準!根據小程子既打邊爐攻略,千萬唔好嗌d飽肚既野先,我地第一時間享用左送左牛肉先。宜家時下興食牛肉架啦,肥牛已經唔入流,酒樓主打A4安格斯牛,先睇色澤已經覺得好靚,血紅色的肉同埋白雪雪的脂肪紋,食落都是特別唔同,絕對唔會覺得un,仲反而係一種入口即融既感覺,零雪味。海鮮盤既海鮮種類繁多,蟶子長而有肉,放入煲大約5分鐘就食得,蟶子肉鮮甜爽脆。鮑魚都唔錯呀,熟左之後仲係咁大隻,無縮水!我特別推介草鯇魚腩,好厚身,目測我諗有3-4cm,普通的鯇魚片較多骨林身,草鯇食起上黎好爽脆,咬既時候會feel到有d硬,之後就覺得好爽!響鈴同

酒樓好大,坐得好闊落。湯底我地揀左日式三文魚頭湯,屋企我平時都有煲開三文魚頭湯,但無咁鮮甜,湯底白色,飲落幾重三文魚香味,湯底最特別係有好多大蔥!入座除左有免費湯底,仲有刺身刺身先黎左個兩人份(因為其他人未到),款式都有幾款,我自己覺得帆立貝最鮮甜,配合埋啲冰,凍冰冰咁最好味,唔會因為凍而無晒味,仲係好鮮甜!三文魚同希靈魚都好好味,想唔到一般酒樓都有呢個水準!
鮑魚都唔錯呀,熟左之後仲係咁大隻,無縮水!我特別推介草鯇魚腩,好厚身,目測我諗有3-4cm,普通的鯇魚片較多骨林身,草鯇食起上黎好爽脆,咬既時候會feel到有d硬,之後就覺得好爽!響鈴同炸魚皮都OK,炸魚皮帶點椒鹽味TIM!!雖然元朗就遠左D,但係間唔中都OK啦!捨命陪小程子嘛!