2016-11-21 258 瀏覽
去元朗做義工,本身想去食韓燒!但老公唔係好舒服又凍凍地,咁岩經過又新街見到好多人排隊等雞粥!於是粥粥癮起決定等一陣。除左粥,好吸晴既就係廚房吊住好多乳鴿!結婚前減肥無食好耐,一路等一路睇佢新鮮炸既乳鴿,香到呢!等左15分鐘就有位,一坐底就即點!柑桔蜜同菊花蜜先!柑桔蜜好正!好濃柑桔味,老公既菊花就甜左少少,但老公話好飲當然之後就係乳鴿啦!兩個人叫左兩隻😆😆😆😆太吸引啦乳鴿好新鮮好夠熱!咬落去仲好厚肉!唔乾身!到老公最愛既菱魚球!好大粒金黃色當然仲要配個蜆介!魚肉夠彈,佢凍左都唔會縮!加上蜆介咸咸地吊起個味。一定要點個汁!點都要健康叫返個菜!好甜,但當然佢唔會係主角啦最後海鮮粥,多料,又有蝦有蟹(蟹有膏),上台個陣熱騰騰,粥好棉!仲有我最愛既蔥花吊味!!如果味道可以要濃少少就一流!埋單$250!仲食唔晒打包左返去消夜!雖然又新街好多選擇,但咁凍既天氣令人好想食返碗粥!下次想試炸大腸!旁邊個台食到「落落」聲

等左15分鐘就有位,一坐底就即點!
柑桔蜜同菊花蜜先!
柑桔蜜好正!好濃柑桔味,老公既菊花就甜左少少,但老公話好飲

當然之後就係乳鴿啦!兩個人叫左兩隻😆😆😆😆太吸引啦
乳鴿好新鮮好夠熱!咬落去仲好厚肉!
唔乾身!

到老公最愛既菱魚球!好大粒金黃色
點都要健康叫返個菜!好甜,但當然佢唔會係主角啦

下次想試炸大腸!旁邊個台食到「落落」聲

2016-11-13