今日請咗假同媽咪去元朗睇醫生🏥🏥,難得同媽咪嚟元朗,聽講元朗有好多美食😋😋🤤🤤,我地就即刻上openrice 睇下top 幾的餐廳 🆒,其中見到頭幾位就係呢間Chef's stage kitchen!即刻去食個brunch睇下咩來頭先 📢📢!餐廳位置喺係元朗富達廣場,位置唔係喺大街,不過用google map search 下都幾易塭到😌。間餐廳都幾大👍🏻,餐廳內環境唔錯,帶有工業風的裝潢,樓底夠晒高,今次黎剛剛已經掛咗聖誕節飾物佈置🎅🏻🤶🏻🎄🎄,如果夜晚嚟,氣氛應該會很濃厚!💃🏻💃🏻一入座坐底,見到張場枱已經放咗一樽玻璃瓶水,內有薄荷葉,好靚下。Waiter 有禮貌地講解一下是日lunch set, 有🅰️-F餐,已經包咗餐湯,餐包,沙律同餐飲,價錢由$78-138, waiter 仲成日主動加水,唔錯也🙂。好,我地叫咗以下套餐: 香煎比目魚柳配白酒汁忌廉薯蓉煙肉炒雜椰菜$128 🍳🥘🐟🐟比目魚屬深海魚類,含奧米加三脂肪酸,上枱賣相唔錯,金黃色比目魚,香噴噴,食落有油香好好味,配上忌廉薯蓉夠香滑,好配合🤗,呢道菜道都算得上係保護心臟健康之選!炭燒紐西蘭牛肉眼扒配燒汁伴鮮忌廉薯蓉吸煙肉炒

好,我地叫咗以下套餐:

香煎比目魚柳配白酒汁忌廉薯蓉煙肉炒雜椰菜$128 🍳🥘🐟🐟

炭燒紐西蘭牛肉眼扒配燒汁伴鮮忌廉薯蓉吸煙肉炒雜椰菜 $138 🔥 🔥 🐮🐮

估唔到$138呢個價錢,教可以食到炭燒手法烹調嘅肉眼扒,配上鮮忌廉薯蓉及醬汁,入口牛味濃郁,肉汁帶油甘味,外面濃濃的炭燒味道及脆口,高質素!媽咪勁讚好食💪🏼👍🏻,自己鯨吞晒成塊扒!🐄🐄🤣🤣😅😅😱😱

仲要讚一下,前菜包嘅餐湯係特濃甘筍湯,牛角包非常香脆,薯仔沙律好開胃🥐🥐🍵🍵🥗🥗🍀🍀,睇得出前菜準備都好有誠意,呢個要讚一下!

餐飲我地就order 咗熱奶茶同熱朱古力☕️☕️,兩杯餐飲大大杯,最估唔到我杯hot chocolate 竟然有靚靚拉花同棉花糖喺上面💯💯,餐飲都唔求其,我同媽咪兩個人今餐食得好享受,好滿足!
Lunch 唔冼加一,百零蚊有一個高質素lunch set!! 説真的,出面好少見了。以合理價錢,食到高質素西餐🤤🤤,環境舒適,侍應們服務態度熱情,性價比高!我就俾足一百分!🤗😌💪🏼👍🏻

頭先同咗男朋友仔講定,今年平安夜晚餐我要嚟呢度食!💃🏻💃🏻💃🏻😍😍😍🤗🤗🤗

Soup  and  saland
牛角包超脆!