元朗叁淥火鍋 心思小店自製醬料 勁多餸沙嗲湯底店內裝修好特別,係舊式屋邨嘅風格,每張枱之間都好闊落,坐得好舒服。醬料特別介紹香辣醬,係大廚秘製配方,食到咸香又辣,好夠味,就咁落呢個加少少豉油同蔥已經超惹味,推介!必落!湯底—松茸野菌湯配沙嗲一上枱滾起已經聞到超級香嘅松茸味道,見到湯底超多材料,完全唔HEA你,飲咗啖好鮮味。鴛鴦湯底另一邊我地揀咗沙嗲,真係好有驚喜,因為要食晒啲底料都已經飽晒呀!大廚落咗幾多豆腐同豬皮,配埋大廚親自炒嘅沙嗲醬,香氣十足,比出面嘅湯底特別有風味,無乜味精,就咁飲都唔會口渴。至尊手切牛拼盤好少本地火鍋店有牛嘅其他部位選擇,所以覺得好特別,而且呢啲部位真係市面少有,包括有牛三角、牛小排、吊龍同牛胸油,勁香勁好味,一次過滿足晒我地口味,推介!唐生菜—勁新鮮,爽脆鮮甜。即炸響鈴卷入面有紫菜,增添香味,佢呢隻非常特別,係近似腐皮卷同一般響鈴之間嘅味道,好香豆味,係老闆親自研發嘅,如果中意食腐皮卷嘅人,一定唔好錯過!手打黑松露豚肉丸呢個好香黑松露味,手打得嚟都算彈牙,幾好食。飲品我地揀咗冰檸茶同咸檸梳打,好飲又非常大杯,打完一餐邊爐都夠飲。總括而言,呢間火鍋店係一間落足
元朗叁淥火鍋 心思小店
自製醬料 勁多餸沙嗲湯底

醬料

湯底—松茸野菌湯配沙嗲

至尊手切牛拼盤

唐生菜—勁新鮮,爽脆鮮甜。

即炸響鈴卷

手打黑松露豚肉丸
呢個好香黑松露味,手打得嚟都算彈牙,幾好食。

飲品

總括而言,呢間火鍋店係一間落足心思嘅小店,店員好親切,服務超好,大家如果經過,都可以過嚟試吓。