2019-01-11 16 瀏覽
今晚難得心情好,就拉朋友去左一間氣氛很好嘅泰菜館, 餐廳半開放式嘅設計,坐係大大嘅露台,對住九龍公園嘅大大樹,景觀一洗。餐廳的裝修都好雅緻。menu選擇多,原本我地想點個拼盤,但佢份量好大,拼盤有四款小食,每款有四件, 所以我諗我地應該冇本事食。所以就點左手打蝦餅🦐,真係特別好味架😁,蝦餅彈牙有鮮味。青木瓜沙律配青口, 啲青口使唔使咁大粒呀😁,青木瓜絲好爽脆,又香辣,不過如果可以再酸啲更好。食泰菜又點可以唔食咖哩呢,我地就點左青咖哩雞, 青咖哩比紅咖哩同黃咖哩辣,不過椰香味好濃郁所以好好味,啲雞肉仲好嫩滑添😋。我另外點左杯芒果沙冰,芒果清甜,味道真係好似係泰國飲咁。但朋友就話佢怕肥,所以唔敢飲😏。注意佢啲食物份量都幾大,唔建議兩個人嚟撐枱腳囉😏(大食嘅除外🤭),不過佢就好適合四位以上去gathering, 人多可以試多幾款吖嘛!

2019-01-10