2019-07-18 34 瀏覽
同朋友行街行到登打士街, 收到張Cafe傳單, 原來有間樓上cafe係以Tiffany blue做主題, 正好我地打算搵地方dinner, 擇日不如撞日上去!出lift門口有點兒殘舊, 入面既餐檯餐椅以Tiffany blue做主色, 應該朝早時段陽光透入會靚好多, 平日晚呢度已經人流不斷, 很旺場! 食物方面有多款小食、主食、甜品, 飲品選擇, 飲品款式配搭都可以自選得非常仔細!小食我地揀左餐牌上最豐富的【幸福摩天輪】HK$168以轉輪式摩天輪裝住五款小食, 包括: 紫菜炸雞卷、司華力腸、蜜糖雞翼、薯仔炸蝦卷、脆炸薯條紫菜炸雞卷: 食落其實唔太知係咩黎, 睇返餐牌先知係雞卷, 肉質好鞋!司華力腸: 五款中最好食既一種, 皮脆蜜糖雞翼: 雞翼唔入味, 只靠表面極少蜜糖吊味薯仔炸蝦卷: 入面假蝦太細, 顯得薯仔好厚, 咬入去, 很粉脆炸薯條: 唔知係咪影相影耐左, 薯條已經唔脆【忌廉海蝦明太子意粉】 HK$128意粉非常creamy, 份量很大, 每條意粉都能黏附住明太子, 口感層次豐富, 而且蝦既份量都唔少, 很爽甜。主食 可+HK$18揀特飲【繽紛樂榛子朱古力】唔會過甜, 仲有一整條

小食我地揀左餐牌上最豐富的【幸福摩天輪】HK$168

幸福摩天輪

司華力腸: 五款中最好食既一種, 皮脆

蜜糖雞翼: 雞翼唔入味, 只靠表面極少蜜糖吊味

脆炸薯條: 唔知係咪影相影耐左, 薯條已經唔脆

【忌廉海蝦明太子意粉】 HK$128

忌廉海蝦明太子意粉

主食 可+HK$18揀特飲
【繽紛樂榛子朱古力】
唔會過甜, 仲有一整條繽紛樂食tim~

繽紛樂榛子朱古力

餐廳內人手似乎不足, 食物、飲品上得很慢, 如果同朋友想搵個地方坐下閒聊一番慢慢等都OK啦!
2019-07-11
忌廉海蝦明太子意粉