2K
2021-03-22 2250 瀏覽
行過呢間The Hunt好多次,次次都係lunch time經過,勁多人等一位難求。是日下午兩點經過見人潮已散,橫掂約左人未夠鐘,入去嘆個靚lunch都好喎。點了Hunt breakfast & Hot latte,賣相勁正,唔係唔打卡呀!?點午餐加latte有優惠價,唔轉嘅話平日午餐都有餐飲送,不過唔係款款午餐都有噃。講番杯啡,當然係完全無失望啦,啡味香濃,不加糖都無問題,厚厚的奶泡,仲有個靚靚拉花添。招牌全日早餐,好豐富嘛~沙律菜,炒蛋,火腿片,菠蘿,腸仔,蕃茄,麵包,下面仲有被遮住嘅茄汁豆。顏色勁吸引,圓形擺盤,唔知點解好有聖誕花圈嘅感覺,可能紅紅綠綠啦。沙律菜新鮮爽脆,除了一般生菜,還有火箭菜同綠荳芽等,味道更清新豐富。醬汁有兩種,黃黃的帶甜味,唔……芒果?橙?熱情果?不太食得出來。另一種是紅色的雜莓醬,這個非常酸,正好刺激味蕾。蛋非常嫩滑,少許黑松露醬提升香氣,豬肉腸皮脆,麵包有香草香,仲有鹹香嘅巴馬火腿勁正呀。欣賞完個早餐,再點份Hunt signature tiramisu。賣相超靚,上次經過見人食已經想試㗎啦~開頭以為包著手指餅,但切落去係淋的,口感似蛋糕,軟綿綿空氣感
賣相超靚,上次經過見人食已經想試㗎啦~
開頭以為包著手指餅,但切落去係淋的,口感似蛋糕,軟綿綿空氣感十足。上面的cream極綿滑,咖啡粉同酒香十分平衡,一點都不膩,微微甜恰到好處,新穎的外觀卻又完全是提拉米蘇的感覺,不會喧賓奪主,而且高檔甜品而然呢個份量算大了呢。

早餐,咖啡,甜品都攞滿分,非常滿意的一餐,價錢是有點貴,但食材同味道屬物超所值的。
2021-03-17