2018-09-06 1174 瀏覽
吃完下午茶,見到Paper Stone Bakery 在附近,好吸引啊!他們的麵包種類很多,又有好多唔同口味,每一款都有其獨特。買了Honey Orange Wheat Baguette 蜂蜜橘子麥法包,這是廚師推介,用上T55法國麵粉,自家培養母種,人手揉制,石窯烘焙(他們的簡介), 麵包真的好好味,有橙皮的獨特香味,質地柔軟中帶嚼口,優質麵粉帶出麥香。第二款買了二個Cinnamon Dried Fruits Baguette 肉桂乾果法包,同樣美味,如果你喜歡玉桂味的fans更加食到唔可以停口。Mango & Fig Danish Stick 芒果無花果丹麥酥 好吃、鬆脆,但我覺得比較油了少少,但都好好吃😂