雅苑座

The Greenery
2017-11-18 7775 瀏覽
今次專程享用6折午餐優惠,由於我上一次在帝苑食過一次極美味自助午餐(上次有龍蝦半隻),所以對於這次的水準也抱有期望。 不過,由於是優惠期,亦準備好未必有太多選擇。首先,酒店餐廳位於3/F,由酒店門口直上扶手電梯即到達。餐廳雖然於三樓,但是內在環境一流,上空全沒有遮擋 (酒店房樓層有密封玻璃,不用怕掉垃圾下來),還已有著聖誕裝飾,只是食裝潢,值回票價。我先吃的是沙律和海產,海鮮新鮮,但只有長腳蟹、蜆、蝦和青口,果然給我估中特價的選擇是少一點。 不過,長腳蟹好新鮮,比起我之前在其他地方吃過的新鮮,非常鮮甜。。沙律方面,有新鮮西菜、墨西哥豆、凍雞爪、冷盤有煙三文魚、多款芝士、麵包、凍肉、肉腸等。 冷盤方面另外有日式魚生,由師傅幫你切片,還有壽司、緑茶冷面。 湯水就有兩欵選擇,一. 南瓜濃湯 二. 老黃瓜湯。 我選擇了南瓜湯,very 好味道,香濃,它的濃度剛好,又夠香甜 ,我飲咗幾啖即時大讚~ 好好味道   !  而我媽媽就飲咗中湯,她也大讚老黃瓜湯好足料,我見到佢連飲兩碗! 熱盤方面,一定要試沙爹串、海上鮮星斑、海南雞飯。不過,沙爹串即時燒要睇彩數,我走咗3轉才遇到牛肉串燒  !   其餘

,我飲咗幾啖即時大讚~ 好好味道

!   其餘熱盤,有咖哩飯、印度配料、西式炸魚塊蝦魷魚圈、西炒飯、中式蒸點、還有即時煮的車仔麵檔、燒味部。。。。。

輪到飲品和甜品,除了最後每人可order 一杯餐飲,還有西檸和橙汁無限供應
。  甜品選擇有十欵八欵,包括browny、美式Cheese cake、朱古力Mousse、blueberry cheesecake、心心酥、朱古力噴泉 和 彩色MACAROON, etc。   要特別推薦彩色MACAROON, 外型雖然細小,但粒粒有餡,朱古力,咖啡、士多啤梨、菠蘿

!  最啱食到最尾飽飽地時候,仲可以食到各欵甜食。 所以,這次自助餐我比甜品部5粒星

南瓜湯
甜品
2017-11-18
用餐優惠
優惠券
南瓜湯
甜品
  • 甜品、南瓜濃湯、長腳蟹腳