餐廳: A Tavola Bar & Grill
資訊:

2019-06-10 169 瀏覽
之前嘅悠長假期 入咗東涌玩下東涌除咗有大型購物商場之外 亦有大型嘅公園俾小朋友遊樂今次我就去咗海堤灣畔隔離嘅文東路公園放完電之後就梗係搵下好嘢食啦朋友就介紹咗位於海堤灣畔裏面嘅餐廳話呢度嘅餐廳氣氛相當好有如去咗外國一樣咁輕鬆我哋選擇咗最入面嘅呢間《A Tavola Bar & Grill》呢間餐廳設有室內同戶外座位鍾意睇波嘅朋友可以選擇坐室內有大電視直播大型球賽 又有吧檯可以飲番杯輕鬆一下呢間餐廳嘅裝修都幾有藝術格調牆身掛滿咗抽象油畫 色彩繽紛 令人感受到嗰份熱情餐廳吸引咗唔少一家大細同外國人黎幫襯 感覺都幾似去咗外國一樣講返呢度嘅食物 主要係美式食物為主大大份 適合多人分享Starter 選擇咗《NZ Mussels》紐西蘭陽光充足 海水又潔淨因而孕育出肥美嘅青口青口除咗美味之外 營養價值仲相當之高大廚白酒 蒜蓉 辣椒等簡單嘅材料炮製青口令青口嗰份鮮甜同海水嘅鮮味突顯出來青口肉身飽滿 肉質嫩滑白酒蒜蓉汁亦相當惹味 最好就係配埋麵包保證醬汁一滴不留另外亦叫咗個火辣辣嘅《Buffalo Chicken Wings》雞翼炸得非常香脆水牛城醬汁酸度十足 相當醒胃而且仲配有新鮮嘅沙律菜有營又健
之前嘅悠長假期 入咗東涌玩下

我最鍾意就係配埋Coleslaw 沙律

椰菜夠爽脆 而且酸酸甜甜 中和咗豬肋骨嘅油膩感

金黃色嘅粗薯條熱辣辣

整體嚟講呢個主菜令人相當滿意

除此之外呢度仲有多款啤酒 cocktail 酒精類飲品以供選擇

由於要揸車 所以叫咗呢一杯virgin pina colada

呢一杯mocktail用料足

有濃郁嘅椰香 以及一絲絲嘅菠蘿肉