幾個月前第一次食 #紅磡雞蛋仔 之後,封咗佢為我最喜愛嘅雞蛋仔🤣諗返起嗰個星期明明唔係住喺附近,但都一個星期食咗四次🤣隔咗幾個月無食,特登嚟到紅磡梗係要幫襯下啦!雖然感覺上冇之前食咁大驚喜,但仍然係我覺得係香港最抵食嘅雞蛋仔之一!.Ive been addicted to this place ever since my first hung hom egg puff experience 😆 wasnt as surprised this time when i had it but this is still one of my fav egg puff places in hk 😋 highly recommend you try their pancakes 🥞 rarely get to try that! overall, a solid place to satisfy your egg puff craving 😊.💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7/10服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8/10性價比 𝐚
💫整體體驗 𝐎𝐯𝐞𝐫𝐚𝐥𝐥 𝐄𝐱𝐩𝐞𝐫𝐢𝐞𝐧𝐜𝐞✨
食物 𝐟𝐨𝐨𝐝 7.5/10
環境 𝐞𝐧𝐯𝐢𝐫𝐨𝐧𝐦𝐞𝐧𝐭 7/10
服務 𝐬𝐞𝐫𝐯𝐢𝐜𝐞 8/10
性價比 𝐚𝐟𝐟𝐨𝐫𝐝𝐚𝐛𝐢𝐥𝐢𝐭𝐲 7.8/10
回頭率 𝐫𝐞𝐯𝐢𝐬𝐢𝐭 8/10
🌟無限𝚎𝚗𝚌𝚘𝚛𝚎咗好多次 • 性價比極高 • 推薦𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎✨

《朱古力原味鴛鴦雞蛋仔》$19🌟7.5/10🌟
雖然都係即叫即整,但感覺上雞蛋仔今次食有少少退步咗,口感驚喜冇咁大🥺不過都好食嘅~雞蛋仔口感比較𝚌𝚊𝚔𝚎𝚢煙韌,有少少食緊蛋糕仔嘅感覺。上次食係有外脆內軟嘅口感,但今次食就唔夠香脆喇~
雖然我個人係朱古力控,個比較起上嚟我鍾意原味多啲,原味雞蛋香味重~而朱古力味雖然係用咗朱古力蛋漿,再加上裏面有少少朱古力碎,但整體嘅朱古力味都係唔夠濃郁🙊
蛋白肉鬆鹹班戟

《蛋白肉鬆鹹班戟》$12 🌟7.8/10🌟
平時雞蛋仔店最多都係有埋格仔餅食,但呢度仲有埋班戟!應該得呢度會將格仔餅嘅餡料放入𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎夾住食,好特別啊~𝚙𝚊𝚗𝚌𝚊𝚔𝚎口感好棉好鬆軟,唔會太薄,都幾有咬口。肉鬆嘅份量超級多,會食到有少少論盡,而且食到食到中段冇煉奶同花生醬嘅位置可能會比較乾身。不過配埋煉奶同花生醬,食落口感層次好豐富,有少少食緊一個𝚕𝚒𝚐𝚑𝚝啲嘅格仔餅嘅感覺!
#紅磡雞蛋仔
📍#BELLYwongs_whampoa #BELLYwongs_hunghom
#BELLYwongs_chinese #BELLYwongs_hongkong #BELLYwongs_snacks #BELLYwongs_sweets
蛋白肉鬆鹹班戟
  • 肉鬆班戟