2021-10-17 231 瀏覽
話說之前都bookmark 咗呢間餐廳、不過係荃灣嗰間。Weekend就去咗試、自助攞飛、等咗大約5分鐘就有人安排入座、都算幾快。環境普普通通啦、坐得都幾舒服嘅。雖然自助落單不過店員都好樂意解答我哋嘅問題。食物款式都幾多吓、炸雞、泡菜炒飯、部隊鍋etc 嘅新派韓國嘢都有不過個自助落單個分類做得有啲亂、某啲同一個category 嘅嘢分咗兩個唔同cat、呢點要改善吓。.一行四個人、叫咗四樣嘢、上菜都上得幾快.1、芝士岩漿炒飯成個鐵板都充滿好大量半溶嘅芝士、勁邪惡😈啲芝士多到我可以用嚟加在炸雞上面食😂個飯係泡菜炒飯、入面最少有四塊五花肉、味道適中、唔會太辣/太咸。不過啲芝士聞起嚟有少少發酵嘅味、個人唔太鍾意評分:7.5/10.2、甜辣醬炸雞(半份)甜辣醬嘅味道好開胃、唔會話係死甜/食都好漏炸雞個皮都算幾脆(因為我無即刻食🙈)同埋唔會好油嗰種評分:8.5/10 .3、麻醬雞絲冷麵我叫佢做雞絲粉皮嘅韓式冷麵版😆入邊有紅蘿蔔絲、雞蛋絲、菠菜同雞絲成個style同雞絲粉皮差唔多、味道當然唔會衰得去邊、咁但係當然亦都唔會話好大驚喜😂正常發揮!評分:7.5/10 .4、軟殼蟹蟹膏卷飯呢個就真係麻麻、收
話說之前都bookmark 咗呢間餐廳、不過係荃灣嗰間。
環境普普通通啦、坐得都幾舒服嘅。
雖然自助落單不過店員都好樂意解答我哋嘅問題。
一行四個人、叫咗四樣嘢、上菜都上得幾快
1、芝士岩漿炒飯
成個鐵板都充滿好大量半溶嘅芝士、勁邪惡😈
啲芝士多到我可以用嚟加在炸雞上面食😂
不過啲芝士聞起嚟有少少發酵嘅味、個人唔太鍾意
評分:7.5/10
芝士岩漿炒飯

2、甜辣醬炸雞(半份)
甜辣醬嘅味道好開胃、唔會話係死甜/食都好漏
炸雞個皮都算幾脆(因為我無即刻食🙈)
同埋唔會好油嗰種
評分:8.5/10
甜辣醬炸雞(半份)

3、麻醬雞絲冷麵
我叫佢做雞絲粉皮嘅韓式冷麵版😆
入邊有紅蘿蔔絲、雞蛋絲、菠菜同雞絲
正常發揮!
評分:7.5/10
麻醬雞絲冷麵

4、軟殼蟹蟹膏卷飯
呢個就真係麻麻、收$88、換言之$11一舊、真係有少少偏貴。
同埋唔係好食得出佢個軟殼蟹、甚至可以話佢啲軟殼蟹淋淋地、好明顯唔係新鮮炸。
個蟹膏唔係好夠濃味。
整體呢個真係麻麻、失望、not recommended.
評分:5/10
軟殼蟹卷飯

5、閃耀藍銀河特飲
另外仲叫咗杯嘢飲、味道來講OK、藍莓檸檬汽水。
雖然佢有跟餐價($22)、不過都唔算好抵飲。

總結:不過不失嘅平價韓國菜、就炸雞我覺得比出邊連鎖韓國炸雞店嗰啲好食嘅、而且平啲。其他嘢就比較一般、但係以佢呢個價錢來講都叫做合理。
買單都係$100左右一個人、無加一。
食物:7.5/10
環境:8/10
服務:8/10
性價比:8.5/10
總評分:8/10

甜辣醬炸雞(半份)