下晝冇食晏,到3、4點搵野食,就揀左個飽啲嘅下午茶😛嚟之前唔知幾錢,嚟到打開menu發現$528 for two都幾驚喜,有12樣野食。飲品可以揀$80以下,茶都幾多款揀。嘩❤️啲蛋糕好fancy好靚😍頂層5款蛋糕,樣就好靚,味道其實都幾好,但全部都有mousse一陣泡咁... 如果可以變化多啲,整下puff、macaroon或者甜品杯成件事會更吸引。就算5件都係蛋糕,都至少唔好相同texture,整返一兩件實啲嘅牛油蛋糕都好丫😅中層英式scone,兩個原味兩個提子味,唔算好重牛油香,但焗到個面脆內面軟,唔會一堆粉咁,都ok嘅。配cream同兩款jam,始終覺得食scone個cream係重點 😋底層鹹點,反而咸點最好,個蝦沙律法包同三文治都好好食!5款都係完全唔同嘅野嚟,雖然唔係件件都啱食,但樣樣都有真係開心好多!叫左個茶,跟壺熱水,一路坐一路會幫你加水,其實傾下計真係有排坐。一個tea set成十幾樣野,好難要求全部都好食。恆生信用卡仲有折,埋單先五百二十幾蚊,食得飽又坐得耐,可以話係好滿意,有機會都想再嚟👍🏻
下晝冇食晏,到3、4點搵野食,就揀左個飽啲嘅下午茶😛

飲品可以揀$80以下,茶都幾多款揀。

嘩❤️啲蛋糕好fancy好靚😍