2009-02-22 297 瀏覽
細細個就己經知道呢間位於佐敦區,歷史悠久的齋菜館,但就一次都未幫襯過。因為想食齋菜,所以上openrice搵料。原本想去南蓮園池裡面那間,後來見呢度評價都幾好,臨時改變計劃來了這裡。呢度係開張經年的舊式齋菜館,所以佈置略為簡單,招呼的阿姐也有個別服務態度不太理想,愛理不理的,這方面如果改善一吓會好些。因為午市,沒有叫它的二人套餐,只係散叫了一碟齋鹵味,一碟羅漢齋炒麵同一碟香菜粒炒飯試吓。碟齋鹵味都唔錯,味道適中;碟羅漢齋炒麵都幾足料,但就油多了點,而且好似料多過麵,味道就係正常發揮啦;至於碟香菜粒炒飯味道就清清甜甜,d菜甫同切碎了的菜段混和在飯中的感覺幾夾,只係d油都仲係多了些,如果可以炒得乾身點會較佳。埋單計數兩個人都係$90度,都可算抵食。希望下次再來,可以試吓呢度的小菜水準啦!

,只係d油都仲係多了些,如果可以炒得乾身點會較佳。

羅漢齋炒麵
香菜粒炒飯