秋風起心思思想打邊爐,上一篇就介紹咗呢間餐廳嘅台式小食,而呢篇就係打邊爐篇。打邊爐方面有唔同嘅價位,今次就揀咗 🔆🔆🔆C 麻吉遊 · 吃台南🔆🔆🔆星期一至四🔆120分鐘🔆$298(加一)湯底方面,揀咗🔆好呷麻辣鴨血藥膳鍋(附送 人參沾醬)🫕醬汁區都好足夠,而且亦都好乾淨衛生,啲醬汁冇滴到周圍都係,我見店內嘅職員見到都會抹好。🫶🏻🥘火鍋肉類選擇方面,呢一個套餐食到嘅牛肉都唔錯,係穀飼牛,封門柳,牛小排,呢兩款牛肉切得薄,所以淥一淥就食得。另外,豬羊雞肉都不錯。🐷🐐🐮🐥另外佢呢一個鍋嘅🦆鴨血都好好食,🌶辣味都好香,而呢一個鍋亦都附送左一個人蔘沾醬,將淥好咗嘅肉類,沾呢個醬食,有驚喜喎🤩,幾好食喎,人蔘味唔會係好濃或者苦但係好香。🧡呢一個醬汁,我呢一個餐可以encore,我都encore左兩個用嚟打邊爐食💯🥗打邊爐配料方面,我覺得佢個配料區嗰個冷氣好夠凍,可以保持食物嘅新鮮。菜類都係應有盡有,基本上大部份嘅款式都有。🍢而丸類方面,佢嘅款式都比較偏向台式,啲丸款式都幾特別,佢有一隻叫做🔆鴨肉丸🦆🐧,我第一次食,有驚喜喎,個味都幾香,咬落口都彈牙,我都忍唔住食多幾粒🤭🧃飲品方面,呢一間餐廳我覺得

打邊爐方面有唔同嘅價位,今次就揀咗
🔆🔆🔆C 麻吉遊 · 吃台南🔆🔆🔆
星期一至四🔆120分鐘🔆$298(加一)
湯底方面,揀咗🔆好呷麻辣鴨血藥膳鍋(附送 人參沾醬)

麻辣鴨血藥膳鍋

🧃飲品方面,呢一間餐廳我覺得比較特色嘅就係佢有好多台式嘅飲品,芭樂汁、麥仔茶、冬瓜露、多果汁、荔枝/鳳梨烏龍茶、燒仙草爽、蘋果西打、薑母茶等等🧃🍻🥂🥤🧋🍷🍹🧉基本上好似去咗台灣啲便利店咁🤣。

🍵另外茶類嘅選擇都好豐富,我另外試咗兩款茶,茶味都香濃,鍾意飲珍珠奶茶嘅朋友,就應該好鍾意呢間,因為佢連珍珠奶茶都整好咗一杯杯俾你任飲🧋🧋🧋
桂花鳥龍

🍦最後呢一個C餐仲跟一杯Movenpick雪糕,仲想試吓佢個糖水甜品,但係由於太飽,決定下次先至再試。

🔆總括來講,我嘅感覺係好似去咗台灣打咗個邊爐咁,感覺幾好,如果想打邊爐嘅你而又鍾意台灣,可以去呢間試試佢。🙆🏻‍♀️🇹🇼
2022-09-07
麻辣鴨血藥膳鍋