2023-07-25 203 瀏覽
熱辣必食嘅麻辣豬耳畀我哋嚟個開胃,豬耳切得薄片,腍身多汁,夠辣夠麻,真係下飯又下酒,完全控制唔到食多幾塊!跟住上嚟嘅深海大班,仲記得佢上枱時發出陣陣滋滋嘅聲音,佢嘅新鮮程度就係用嚟形容嘅,肉質鮮嫩,火炭烤得啱啱好,外皮微微焦香,內裡保持住咁嘅多汁。淋上餐廳特製嘅秘密醬汁,真係啱晒呢啲魚味!最後嚟咗酸菜魚片飯,一大碗香氣撲鼻嘅飯,上面擺滿咗鮮嫩嘅魚片同酸菜,食落爽滑又夠味,令人食完有種滿足感。食物嘅好味唔免令我哋開始講起以前嘅趣事。一陣開懷大笑之後,我哋開始談論嗰啲近況,發現大家嘅生活都好豐富多彩。呢餐真係完美,唔知不知不覺食咗幾耐,食飽嘅我哋都唔捨得離去。結帳嘅時候,發現價錢都相當實惠,性價比高。

2023-07-13