最近愛上左食平靚正嘅車仔麵,已經係第二次幫襯靚靚今次都係叫反上次食過覺得唔錯嘅黑毛豬叉燒同土匪雞球,肉質夠滑都好入味,屬於我每次黎嘅必叫菜式而依度嘅麻辣湯底水準都幾高,不過我就略嫌米線偏腍,唔夠咬口,朋友叫嘅紅薯粉夠咬口所以好食啲,下次黎會記得叫紅薯粉至於令我最失望嘅就係佢個正所謂「分子料理」店家似乎覺得樣樣野加堆泡落去就叫「分子料理」,未免太過取巧正如個柚子分子蛋,根本就係一隻温泉蛋再加一堆柚子味嘅白泡落去,賣相同味道都麻麻,咁就收十幾蚊一隻蛋真係有啲俾人呃嘅感覺至於個分子泡沫魚露雞其實只係加一堆無咩味嘅泡響啲雞上面,好彩啲雞都幾好食,但成件事唔太夾,根本唔算係分子料理,令我有啲失望,而且價錢又唔平,又令我好似俾人呃咁總括黎講,傳統嘅餸幾好食,不過「分子料理」就應該改過另一個名,免得俾人取巧誇張嘅感覺
最近愛上左食平靚正嘅車仔麵,已經係第二次幫襯靚靚

至於令我最失望嘅就係佢個正所謂「分子料理」
店家似乎覺得樣樣野加堆泡落去就叫「分子料理」,未免太過取巧

柚子分子蛋
分子泡沫魚露雞