2017-04-20 240 瀏覽
今日早吃飯,一早預直留好空間同情緒黎個住佳甜品。 店面比一般既中/西式都寬敞,但當然都係要搭檯架啦。餐牌上選擇好簡單,都係基本既中式甜品,見到好多人話湯圓正,整左個芝麻糊加湯圓、男人就要試特色野,就係特濃薑汁蕃薯糖水。 一黎到,部量中等啦。 芝麻糊望落同食落都相當幼滑,而且好香,應該無加米/生粉之類去[偷功減料]。湯圓,一碗好似係3/4 粒, 清一色芝麻味。 一咬, 好Q軟煙韌,入面既芝麻更香更濃,但幼滑不減。實不相暪我本身好唔鐘意芝麻湯圓,但呢幾粒野真係好好食,咬完一啖落去佢仲慢慢自己彈返起身變返圓形,其實食左一粒已經好想買啲生既返屋企繼續食。男人個碗呢,好抱歉我自己食唔到試唔到,因為真係太辣喇。我舔左一啖已經辣到呢。。。真心好軀寒呀下。 蕃薯望落都相當多。男人話正。 臨走發現原來有另一個餐牌啲甜水可以兩溝,下次黎要再試試佢。 呢個米豬蓮相信唔係浪得虛名既。唔知點解用電腦upload 相次次都唔岩方向😠
今日早吃飯,一早預直留好空間同情緒黎個住佳甜品
店面比一般既中/西式都寬敞,但當然都係要搭檯架啦。

芝麻糊加湯圓
特濃薑汁蕃薯糖水