2021-05-20 194 瀏覽
今日同屋企人去呢間紅樓食鴨,中間叫左一隻全鴨,一開始都唔知呢間野咁伏,因為我啊媽想拿隻鴨身反屋企煲湯,佢地就話d 鴨俾師傅片過,會好唔靚仔,暗示拿反去都無mud 肉,咁我家姐就想唔要,但因為我啊媽係師奶,覺得幾大都唔好浪費,因為隻全鴨要698蚊,咁好啦,上菜gei時候,我地食食下發現點解d 鴨一半左右都係得皮,一半皮連肉gei,d 肉都好少,跟住因為唔係咁飽,又覺得隻全鴨點解3個人食都唔夠飽,我地就打開包好隻鴨啦,點知隻鴨基本大部分gei 肉都無處理過,真係見到好火,如果唔係我啊媽堅持要拿反屋企煲湯,真係唔知佢地咁樣處理隻鴨,我唔知佢地點解要阻撓我地拿反隻鴨身,我唔知佢地係慣常咁隨便dump左食客隻698蚊gei鴨落垃圾桶,一係就自己師傅食左去,完全lum 唔到咩好gei解釋。我奉勸各位食客,點都要拿反隻鴨身走,真係唔食唔知呢間野咁唔專業😡