2019-08-27
話說21/8同外國返黎既親戚同佢地既小朋友一齊食晚餐,小朋友滿心期待睇片皮鴨,點知已經片晒出黎,完全無拎原隻鴨比客人過目。另外,叫左個砂鍋雲吞雞,原煲無上到,係廚房入面一早分好晒。9 個人食飯,得2個人碗入面有雞碎,其他完全無雞。本來以為會另外用碟裝隻雞出黎,點知無。以為只係差到呢個地步,都廢事嘈。點知離座既時候,發現隔離枱係原煲上台,仲有原隻雞係入面。第2日打去集團反映意見,集團職員竟然問我:有無即時向分店員工投訴? 我話無:因為我係離座時見到隔離台係有煲同原隻雞,先醒覺我地被揾笨。所以打上黎投訴。點知分店回覆話1. 有把原隻鴨拎出黎比大家過目,可能客人睇唔到啦! 2. 砂鍋雲吞雞煲,雞係放入碗喎~~ 但得2個人有,仲要頭同尾無肉)以上答案當然唔接受啦! 結果等左2個工作天,再收回覆。1. 片皮鴨唔會再SHOW比人客睇,直接片2. 砂鍋唔會原煲上,怕危險。雞只有雞件,得6件。下續唔多講了。都係廢話....話會改善同多謝我既意見反映之類。總之一句講晒:差唔使錢都唔會去食。
1. 有把原隻鴨拎出黎比大家過目,可能客人睇唔到啦!
以上答案當然唔接受啦! 結果等左2個工作天,再收回覆。
1. 片皮鴨唔會再SHOW比人客睇,直接片
2. 砂鍋唔會原煲上,怕危險。雞只有雞件,得6件。
總之一句講晒:差
唔使錢都唔會去食。