2018-07-06
和同事食Lunch,佢哋話要食健康嘢。跟住就去左厚福街這間主打健康輕食嘅2DP。健康輕食餐個價錢真係唔輕咯🤦🏼♀️。我要左9號菠菜蓉西蘭花椰香義大利麵(圖左下),青bb咁,望落好健康,好多西蘭花,但係意粉有點少,我係完全唔夠飽,或許這就是減肥輕食的意義,唔卑你食飽😂😂。 椰香味很夠,好清香,唔似普通忌廉意粉咁膩。我可以食多一碗咯,仍然很餓😭。個set lunch唔包嘢飲,嘢飲要加18蚊也是醉了。我一個同事要2號餐,Anti-ox抗氧凍齡定食(圖左上)個名好犀利!!其實和我的餐一樣是菠菜意粉,多兩蚊多左沙律,早知我叫呢個🤦🏼♀️。一個同事要3號餐,Iron-boost補血定食😂😂😂(圖右下),紅菜頭忌廉意粉。個顏色真係好pink 🤦🏼♀️,賣相真係好好,望到都好開胃。唯一男同事要左個最貴的6號餐,自家製素牛漢堡配薯條。個漢堡真係好細,男仔真係食唔飽😂,薯條也沒有很多。我還是食真正的牛肉漢堡,素牛肉漢堡就算了吧。吃素的朋友,推薦來試一下。偶爾想要試下健康餐的朋友,也可以來試一下。無肉不歡的朋友,你還是不要來試了🤣🤣🤣
跟住就去左厚福街這間主打健康輕食嘅2DP。
健康輕食餐個價錢真係唔輕咯🤦🏼♀️。
我要左9號菠菜蓉西蘭花椰香義大利麵(圖左下),
青bb咁,望落好健康,好多西蘭花,
但係意粉有點少,我係完全唔夠飽,
或許這就是減肥輕食的意義,唔卑你食飽😂😂。
椰香味很夠,好清香,唔似普通忌廉意粉咁膩。
我可以食多一碗咯,仍然很餓😭。
個set lunch唔包嘢飲,嘢飲要加18蚊也是醉了。
素牛肉漢堡就算了吧。
吃素的朋友,推薦來試一下。
偶爾想要試下健康餐的朋友,也可以來試一下。
無肉不歡的朋友,你還是不要來試了🤣🤣🤣