2019-04-02 55 瀏覽
朋友話最近係雜誌見到一間觀塘嘅素食店🥗做緊午市到下午茶放題,我哋覺得幾有趣,所以一於係週末去試吓。我哋嚟到已經下午兩點幾🕑,侍應推介我哋可以食餐牌入邊嘅自選菜單,又可以試吓放題,又或者最新既火鍋放題。我哋覺得全部都好特別,但又想一場黎到試多啲野,既然係因為放題而黎,咁就一於試哩個喇。選擇雖然唔算特別多,但都滿晒成張紙📃。我哋咩都想試吓,但又驚食唔晒,好彩黎到後發現每樣份量都唔算好多,最後我哋足足試咗十三樣嘢,食到滿載而歸。上菜速度算快,不過都漏左一次單。記得放題係唔包飲品❌,但有茶水提供🍵。同埋值得注意係食物質素有啲參差,唔係每樣都咁啱食或者咁好食,如果本來唔係素食者或對素菜🥗好有興趣,我覺得唔會推介。如下黑松露糯米燒賣香煎芋頭糕香脆自家製春卷黃金蝦多士🦐蓮藕腐竹炆鮮冬菇松露扇貝四川擔擔湯麵紅豆椰絲大福桂圓桃膠雪耳台式三杯猴頭菇野菌田園蒸腸粉香煎日式鹿茸菇餃子🥟辣子雞丁🐔完

如下

黑松露糯米燒賣