2020-03-19 289 瀏覽
雅悠蔬食一洗吃素等於老套嘅印象,原來家下食素先係緊貼潮流😅更是一種生活態度。我本身係一個間中食素嘅人,Vegan 晤係重 點,味道先係我最concern. 而雅悠蔬食絕對係兩樣都做得非常出色嘅一間餐廳💛前菜三點賣相精緻,色彩繽紛 ,誘人食慾,有d好似食高級日本菜嘅前奏☺️焗千層香濃不油膩,意粉煙韌 , 素肉醬茄 汁味較淡 ,但合我何車✌🏻乳酪蛋糕反而比一般嘅cheese cake黎得清爽,唔太甜,但又會食到芝士嘅香味。素馬拉盞炒通菜,同一般泰國餐廳食到嘅一樣,用上秘製嘅素醬汁,唔會太鹹,絕對係嘗素入門版。蜜汁脆燒腐皮卷,用腐皮做的素食,口感特別出色,炸過之後外脆內軟,唔會好熱氣藜麥蔬菜越式米紙卷,加d酸汁更醒神開胃,啖啖清新refresh嘅感覺🤣香芒牛油果蓿芽手卷,見到好多人比like, 梗係要叫翻客驗證下啦!果然冇令我地失望,兩種生果嘅配搭very match, 紫菜亦都夠脆。有人食素或許是為了養生,有人也許是因為信仰,亦都有人吃素為左保護環境,我自己呢排都多咗買素食產品,希望香港可以多啲唔同類型嘅餐廳比大家選擇啦!

香芒牛油果蓿芽手卷,