2015-05-26 391 瀏覽
生活忙碌嘅都市人,當然最希望就係可以係急促嘅節奏之中停一停休息下啦。當然我亦唔例外,所以,呢日我終於忙裡偷閒同朋友黎到就近嘅是Starbucks休息下啦。starbucks 經常都會推出不同嘅新試品,今次,我地就試左佢新出嘅 Honey Vanilla Macchiato. 話曬都係新產品,我地梗係抱住期待嘅心去試啦!不過,今次的確令我地失望。聞落去有好香好香嘅蜜糖味,飲起黎甜甜地又唔會太甜,可以話係恰到好處。不過就無咩vanilla嘅味道,係比想像中普通嘅咖啡,令人失望。而另一杯就係我每次黎到starbucks都必點嘅 Green tea Latte。Green tea latte相信唔少人都飲過,綠茶迷就更加唔洗講啦!小提示,由於我個人唔中意太甜,而green tea latte 係屬於偏甜嘅產品,所以每次叫,我都會嗌少少甜咁就足夠嫁喇。順帶一提,雖然名店坊變身之後環境都算靚左闊落左,但因為側邊嘅工程仲進行緊。所以,如果想搵一個清靜嘅地方relax下,可能說要等下喇!