2018-10-29 331 瀏覽
兩年前已經幫襯過咖啡囉,餐廳經常大排長龍,人潮集結喺條樓梯度,經常要排一個鐘頭以上先可以入到餐廳。上一次食過店內主打的窩夫,其實又唔覺得好好食。今次事隔兩年,同屋企人週末去食早餐,我哋係開店前15分鐘到達,已經有人排隊,人唔算多,一開店,已經可以被安排座位。我哋點了店內主打的冰滴咖啡、公司三文治、海鮮喇沙湯麵、牛奶冰棒朱古力,草莓雪糕窩夫。以上全部都係餐廳嘅推介食物。冰滴咖啡:特色在於,他已咖啡說動為冰塊,放在杯中,即使冰塊溶化於咖啡裏,但咖啡仍然能夠保持咖啡嘅味道,不會被重擔。呢一種冰咖啡,比較貼心,有心思,活現台灣嘅咖啡店風格!👍🏻👍🏻另外,牛奶冰條朱古力奶:同樣使用相同嘅手法,牛奶製成冰條溶解於朱古力奶中,收到相同效果。👍🏻👍🏻海鮮湯喇沙麵,湯底濃郁,海鮮味濃,麵質爽口,實在係佳作,呢個超級推薦!另外士多啤梨窩夫,就沒有驚喜,窩夫太口太實了,唔值得推介。公司三文治,亦沒有什麼特色,最值得欣賞呢一間咖啡店,就是他的食物分量足夠,價錢唔算貴,性價比非常高。