2021-07-10 2466 瀏覽
𝒲𝑒𝓈𝓉𝑒𝓇𝓃 𝑅𝑒𝓈𝓉𝒶𝓊𝓇𝒶𝓃𝓉 𝒾𝓃 𝒦𝓌𝓊𝓃 𝒯𝑜𝓃𝑔餐廳位置唔算方便,近觀塘碼頭果邊。入面既裝飾帶點英倫復古風,以木色為主,仲有好多好大既玻璃窗,中午時間陽光灑入黎成個感覺好柔和舒服。呢間𝘤𝘢𝘧𝘦 都好多人黎食,12:05 到都係得番1張4人枱比𝘸𝘢𝘭𝘬-𝘪𝘯。所以要去食既話建議早少少𝘣𝘰𝘰𝘬 定位😌一入去餐廳就提供左紙質既口罩套方便我地放起個口罩,十分貼心。🍲𝗠𝗮𝗶𝗻𝘀⭐𝘽𝙚𝙚𝙩𝙧𝙤𝙤𝙩 𝙇𝙞𝙣𝙜𝙪𝙞𝙣𝙚 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝙎𝙡𝙤𝙬-𝙘𝙤𝙤𝙠𝙚𝙙 𝘾𝙝𝙞𝙘𝙠𝙚𝙣 𝘽𝙧𝙚𝙖𝙨𝙩 慢煮雞胸配紅菜頭扁意粉 ($138)🍝呢個紅菜頭意粉落足料,成個意粉都粉紅色好靚。配料有磨菇、慢煮雞胸同埋有𝘥 碎既羽衣甘藍🥬黎增加口感。意粉睇落唔多汁,但其實都足夠,同埋都非常掛汁。不過個面應該想出食材既原味,冇落過多既調味,所以比較淡味。我呢𝘥 重口味既人就覺得一般啦。😬⭐𝗘𝗴𝗴  𝗕𝗲𝗻𝗲𝗱𝗶𝗰𝘁 斑尼迪蛋 ($𝟭𝟭𝟴)我好鐘意食𝘦𝘨𝘨 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵 ,每次整爛隻蛋既𝘮𝘰𝘮𝘦𝘯𝘵 都好開心。呢個𝘦𝘨𝘨 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵 𝘨𝘦 擺盤好靚,有唔同種類既沙律菜,仲有我好鐘意既𝘱𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮,但只有2塊

🍲𝗠𝗮𝗶𝗻𝘀

⭐𝗘𝗴𝗴  𝗕𝗲𝗻𝗲𝗱𝗶𝗰𝘁 斑尼迪蛋 ($𝟭𝟭𝟴)
我好鐘意食𝘦𝘨𝘨 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵 ,每次整爛隻蛋既𝘮𝘰𝘮𝘦𝘯𝘵 都好開心。呢個𝘦𝘨𝘨 𝘣𝘦𝘯𝘦𝘥𝘪𝘤𝘵 𝘨𝘦 擺盤好靚,有唔同種類既沙律菜,仲有我好鐘意既𝘱𝘢𝘳𝘮𝘢 𝘩𝘢𝘮,但只有2塊,如果多幾塊就好啦😚。2隻蛋入面得一隻係流心😅,連埋個𝘵𝘰𝘢𝘴𝘵 一齊食好好味,唔會咁乾口,個𝘵𝘰𝘢𝘴𝘵 本身既蒜蓉同牛油味好香,而且非常脆口,唔錯呀。🥰

⭐𝙋𝙖𝙧𝙘𝙞𝙣𝙞 𝙍𝙞𝙨𝙤𝙩𝙩𝙤 𝙬𝙞𝙩𝙝 𝘽𝙚𝙚𝙛 𝙎𝙝𝙤𝙧𝙩 𝙍𝙞𝙗𝙨 香煎牛短骨扒配牛肝菌忌廉汁意大利飯 ($148 )(𝙧𝙚𝙘𝙤𝙢𝙢𝙚𝙣𝙙!)✨
𝘙𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰 我覺得係咁多個入面最好味既,佢既牛肝菌忌廉汁非常𝘤𝘳𝘦𝘢𝘮𝘺 ,𝘳𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰 完全吸收晒汁既精華,非常飽滿,但又唔會煮到完全林晒,米既中間仲係硬硬地既,保留到𝘳𝘪𝘴𝘰𝘵𝘵𝘰 果種嚼勁😍😍😍。個𝘣𝘦𝘦𝘧 𝘳𝘪𝘣𝘴 有4舊🥩,整得好入味,而家冇咩筋好易咬得開。

⭐𝗔𝘃𝗼𝗰𝗮𝗱𝗼, 𝗖𝗵𝗲𝗲𝘀𝗲 & 𝗥𝗼𝗮𝘀𝘁𝗲𝗱 𝗖𝗵𝗶𝗰𝗸𝗲𝗻, 𝗧𝗼𝗿𝘁𝗶𝗹𝗹𝗮 𝘄𝗿𝗮𝗽𝘀 牛油果、芝士、燒雞墨西哥小麥薄餅卷 🥑🌯(?forgot🤣😅)
呢個𝘸𝘳𝘢𝘱 🌮同平時出面到既墨西哥捲差唔多,非常足料。仲配有一個細𝘴𝘢𝘭𝘢𝘥🥗,碟邊用左好多食材黎做𝘥𝘦𝘤𝘰𝘳𝘢𝘵𝘪𝘰𝘯,好有心思。不過就覺得有少少乾。

🌟 𝗗𝗿𝗶𝗻𝗸𝘀

今次分別叫左𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘢 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦 , 𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 同𝘊𝘢𝘱𝘱𝘶𝘤𝘤𝘪𝘯𝘰。佢地既杯隻隻都唔同,每隻都好靚好有特色,飲品上既拉花都好有心思,又係杯杯都唔一樣,靚到影到d泡差唔多融晒😌𝘰𝘳𝘥𝘦𝘳 飲品時可以揀凍飲冇咁凍同埋熱飲冇咁熱,搞笑得黎又覺得幾貼心。𝘎𝘳𝘦𝘦𝘯 𝘵𝘦𝘢 𝘭𝘢𝘵𝘵𝘦 🍵既綠茶味勁濃,又唔會太甜,好正。👍🏻𝘊𝘢𝘱𝘱𝘶𝘤𝘤𝘪𝘯𝘰 同𝘓𝘢𝘵𝘵𝘦 既奶味都好香。

另外仲叫左佢地既✨𝘴𝘪𝘨𝘯𝘢𝘵𝘶𝘳𝘦 - 𝘐𝘤𝘦 𝘊𝘶𝘣𝘦 𝘊𝘰𝘧𝘧𝘦𝘦,侍應話呢個係餐廳既𝘵𝘰𝘱 3 𝘥𝘳𝘪𝘯𝘬𝘴 ,今次試左佢既朱古力,冇咖啡,佢既賣相真係好𝘐𝘎 𝘢𝘣𝘭𝘦🥰😍 玻璃杯入面有一粒用朱古力整成既冰粒,另外有一個𝘧𝘭𝘢𝘴𝘬裝住𝘋微暖既奶🍶,將2者𝘮𝘪𝘹 埋一齊,倒既時間同埋睇住粒朱古力冰慢慢融化真係好治癒😙,餐廳仲提供左𝘋 橙皮可以提升味道。不過飲落其實同普通既朱古力奶冇太大分別😅😅😅但成個飲野既過程係好好玩同得意,當然影左好多靚相啦📷。

呢間餐廳雖然好多人等位,但𝘸𝘢𝘪𝘵𝘦𝘳 都好細心同熱情咁同我地推介餐飲同埋冇特別催我地埋單,仲幫我地影左唔少相。係一個好開心既一個𝘭𝘶𝘯𝘤𝘩。

📍 𝙈𝙂 𝘾𝙖𝙛𝙚

𝘚𝘩𝘰𝘱 2, 𝘔𝘨 𝘛𝘰𝘸𝘦𝘳, 133 𝘏𝘰𝘪 𝘉𝘶𝘯 𝘙𝘰𝘢𝘥, 𝘒𝘸𝘶𝘯 𝘛𝘰𝘯𝘨, 𝘏𝘰𝘯𝘨 𝘒𝘰𝘯𝘨
觀塘海濱道133號萬兆豐中心2號舖
egg  benedict