2021-05-06 4820 瀏覽
好耐都無試過為左一間餐廳假日朝早10點出門口, 身為牛油果迷既我, 每逄見到餐牌有牛油果呢三個字就會心心眼。留意左Rings Coffee 好耐但都無幫襯過, 因為網上話佢係排隊人氣店再加上星期六早上8:30就開店, 即係要返工咁早就過去排隊!但晏左過去又怕要排好耐, 所以一直唔敢挑戰。終於, 約到老公今朝9點出門口陪我去排隊兼食佢唔鍾意既牛油果(辛苦曬)。不過我地最後都10點先出到門口。大約10:15AM到達, 前面排左10個人到。可能店舖比較細, 座位也比較窄既關係, 客人大多都係食完就走, 唔係話坐係度慢慢嘆, 慢慢傾嗰種, 所以都唔係等左好耐, 大約15分鐘就到我地。我地點左牛油果蛋🍳多士, 全日早餐同flat white。牛油果蛋多士 - 香港好多餐廳都有供應牛油果多士呢款食物, 但我唸可以將牛油果咁有心機砌到咁靚既除左Rings Coffee, 無乜邊間可以做到。呢個牛油果蛋多士唔止適合打卡, 食物味道也同樣兼顧。脆卜卜既多士上面搽左一層墨西哥風味牛油果醬, 上面再放左一朵牛油果花同一隻流心煎蛋, 廚師落左少少🧂鹽, 黑胡椒同辣粉係牛油果煎蛋上面作調味, 每一啖都食到廚師既

!但晏左過去又怕要排好耐, 所以一直唔敢挑戰。

)。不過我地最後都10點先出到門口。

我地點左牛油果蛋🍳多士, 全日早餐同flat white。
牛油果蛋多士

牛油果蛋多士 - 香港好多餐廳都有供應牛油果多士呢款食物, 但我唸可以將牛油果咁有心機砌到咁靚既除左Rings Coffee, 無乜邊間可以做到。呢個牛油果蛋多士唔止適合打卡, 食物味道也同樣兼顧。脆卜卜既多士上面搽左一層墨西哥風味牛油果醬, 上面再放左一朵牛油果花同一隻流心煎蛋, 廚師落左少少🧂鹽, 黑胡椒同辣粉係牛油果煎蛋上面作調味, 每一啖都食到廚師既心思。

全日早餐 - 又係每一樣食物都新鮮好味, 就算連🥗沙律都整得唔馬虎。少有地加入左芒果粒同杏仁片, 令味道更豐富有層次。

牛油果早餐配上一杯香濃沒有苦澀味的咖啡就是一個美好假日的開始。
$115 (早餐)
牛油果蛋多士