2020-04-23 466 瀏覽
上星期6去左食呢間餐廳, 個到地方唔大, 得十幾個位左右, 如果想去食既朋友記得BOOK枱!環境唔錯, 聽待應同客講本身伙用貼紙痴上牆, 但因為反光問題, 就特地改為噴上去, 好有心機, 亦都係個打卡位!好啦, 入番正題先, 我地3個人去食, 叫左個二人套餐同埋2個小食(2人套餐, 普洱茶雞翼, 咸蛋醬薯條  ),利申: 第一次寫食評, 唔記得左影相未去之前大約知道有咩小食, 所以就叫左個普洱茶雞翼, 本身好期待, 因為出面都冇咩見過呢個配搭,但係黎到之後發現其實係滷水雞翼, 冇咩茶味,  同埋啲肉有小小硬, 有小小失望, 另外仲叫左個咸蛋醬薯條, 都係正常味道, 不過不失! 而個套餐既頭盤都係沙律同埋南瓜湯, 正正常常, 而個MAIN係有得二選一既, , 而我地有人唔食牛, 所以就揀左茶葉炆豬腩仔,真係十分驚喜,啲肉完全係入口即化, 完全唔會話韌, 而且今次係有淡淡既茶葉味, 好好食!另一個MAIN就揀左卡邦尼腸粉, 眾所周知平時食卡邦尼意粉都好漏下, 食多幾啖已經好飽, 但佢地用腸粉取代意粉都好特別, 估唔到中式腸粉同卡邦尼咁夾, 而且食完成碟都唔會話有好漏既感覺, 值得一讚!最後

利申: 第一次寫食評, 唔記得左影相

最後想講下個飲品, 雖然我地叫左凍飲, 但啲冰好似唔多夠, 可能係為左唔好改變飲品既味道, 但希望可以改善下呢一PART^^
2020-03-14