2020-08-01 437 瀏覽
將軍澳開咗好多菜色嘅食品, 其中一間就係呢一間呀! 今日我特別大家推薦的一度可以坐喺度又有得飲台式飲品,而且又有好多地道嘅台灣小食 ,可以食返一啲營養而可以 心靈補充到嘅食物實在難得。首先我哋嗌兩杯台式飲品其中一杯係奶蓋桂花茶 ,味道淡淡的但是配上奶蓋味道 ,立刻口感豐富了。 佢嘅奶蓋好香滑而且好濃沃, 飲落一啲都 ,沒有油膩嘅感覺, 值得推薦。 另一個顏色非常豐富嘅就係來自天然顏色紅色火龍果嘅飲品, 可以令你, 大便暢通以呢又健康又好味一啲都唔甜。小食方面我特別推薦畀大家嘅係 椒鹽花枝丸, 本身花技丸質素已經好好再加上去椒鹽 ,份外惹味而且香脆 ,作為小食或者下午茶亦都唔錯, 因為我哋有小朋友嘅關係所以食物會比較香脆可口。 冇辦法啦要吸引佢嘅食慾, 但係估唔到一碟台式香腸, 一個小朋友自己獨吞 而且沒有同我們分享, 你就知道有幾好食啦 ,呢度都多人食㗎所以如果大家想食嘅就早啲去啦。最後唔可以少得嘅就係胡椒豬肚湯呢度嘅胡椒豬肚湯, 味道有少許辣但係可以接受,胡椒味極重大家可以快啲嚟試下。佢個湯底好濃沃, 一啲腥臭味都冇,證明豬肚洗得好乾淨, 值得推介。