2023-03-06 1154 瀏覽
📍坤記煲仔小菜西環西營盤皇后大道西263號和益大廈地下1號舖🌕🌕🌕🌕🌗食物白鱔飯 ($120) (加臘腸潤腸各+$20)黎到呢到又點可以唔食煲仔飯😌白鱔一如既往咁新鮮👍🏻而第一次加嘅臘腸潤腸就好有驚喜🤩食得出兩樣好新鮮,一啲都唔硬!食煲仔飯一定要配嘅甜豉油呢度都做到😝👍🏻飯焦更加唔洗講,做得到整片飯焦就明點解佢日日都咁多人排隊😎豉椒炒硯 ($80)80蚊有咁大碟,用黎送酒真係一流!呢度小炒都好有鑊氣!不過食到有2隻有沙🤣椒鹽鮮魷 ($95)呢個就略微普通😞覺得可以再炸得脆啲🤨椒絲腐乳通菜 ($65)自己好鍾意食呢個😍通菜炒得啱啱好跟著腐乳味又夠味 稠度又剛好😙蕃茄豬肝湯 ($75)呢個湯有齊我鍾意食嘅嘢梗係要叫!😍個湯有少少甜,入面仲會有豆腐同少少冬菇~可能依家蕃茄唔係時令,咁上次咁甜🥲講到香港必食,坤記煲仔飯一定榜上有名🤩作為香港人點都要食一次啦😝排緊隊嘅時候都唔難見到其他國家嘅人,不妨同佢地傾吓偈🤓好難得地雖然咁忙,侍應們嘅服務態度都超好😝👍🏻整體氣氛都好熱鬧 大家都好friendly~*大家可以大約5pm去排隊,排大概一個鐘就可以頭一轉入到😌$498 (249 p.p)
📍坤記煲仔小菜
西環西營盤皇后大道西263號和益大廈地下1號舖

🌕🌕🌕🌕🌗

食物
白鱔飯 ($120) (加臘腸潤腸各+$20)

豉椒炒硯 ($80)

椒鹽鮮魷 ($95)
呢個就略微普通😞覺得可以再炸得脆啲🤨

椒絲腐乳通菜 ($65)

蕃茄豬肝湯 ($75)

*大家可以大約5pm去排隊,排大概一個鐘就可以頭一轉入到😌

$498 (249 p.p)
  • 白鱔煲仔飯