2018-06-30 283 瀏覽
Beefar's, 最近朋友都熱談呢一間鹿兒島燒肉😍原來鹿兒島每年生產13,000隻當中4%嘅頂級和牛,為A5等級而且BMS霜降程度達10級以上嘅稱為「4%奇跡之牛」~聽到佢哋個個都講到眉飛色舞,有啲試過嘅就show啲相畀我哋睇,於是乎今日我都要去試一試😬燒肉盛合始終係抵食啲,而且每款都有和牛幾個部位,都可以試多幾款吖👍選擇咗極上和牛盛合二人套餐: 有極上牛肩肉, 牛腰背肉,牛舌,牛肋肉和牛柳扒😋😋😋侍應好有禮咁教路,要先食牛舌,快速炙熟否則便會韌,再加檸檬汁食,果然嚐到味美而油花重嘅牛肉味牛腰背肉只需要輕輕一燒 ,再醮上蛋汁 ,惹味😋牛肋肉係和牛嘅高級部位 ,肉質細膩有適度嘅霜降,入口即溶,令人回味無窮😋😋😋牛肩肉帶有適度嘅油脂,口感軟腍,牛味香濃,果然名不虛傳,我都係第一次食到咁好味嘅和牛👍牛柳扒厚切大大粒, 頗有口感而肉味也較濃郁😋😋😋食咗咁多肉,食番少少海鮮😬揀咗大大隻嘅扇貝 ,燒完之後都冇縮水,依然咁大粒👍 鮮味無比,口感一流😍嘆返杯手工生啤 ,涼透心 🤩生啤清醇冇苦澀味,麥味特別香濃🍻食物同環境都非常滿意 ,真係值得一試👍

牛腰背肉只需要輕輕一燒 ,再醮上蛋汁 ,惹味😋

牛柳扒厚切大大粒, 頗有口感而肉味也較濃郁😋😋😋

食咗咁多肉,食番少少海鮮😬

嘆返杯手工生啤 ,涼透心 🤩
生啤清醇冇苦澀味,麥味特別香濃🍻

食物同環境都非常滿意 ,真係值得一試👍

2018-06-25