2021-10-07
間唔中都會想食下台灣菜💛價錢唔貴之餘,又可以感受下台灣風味😛今次黎開觀塘呢邊,就搵左呢間台灣小店😬裝修以簡單木系為主,加上剛好坐到卡位🤩好舒服、有空間感😜都幾多款式👍價錢合理,觀塘打工仔有福喇😆💓🍜和風牛肉烏龍麵 $68烏龍麵有滑溜溜、Q彈既感覺,好爽口😆湯底偏清甜,唔會蓋過其他食物既味道👍牛肉都要一讚,好夠味,肉質唔會韌,數量都唔少😻另外配料有紫菜、青菜、粟米粒、溫泉蛋,成碗麵滿滿的好豐富!🍛蔥油土雞肉飯 $58份量充足!雞肉同d飯撈埋後,差唔多每啖都食到雞肉,而雞肉係嫩滑既👍另外仲配上滷蛋,幾入味~如果成個飯有多d汁會比較好,而家有少少乾😆好彩有碗清甜既湯飲下 唔錯💛🥢鹽酥雞 $38新鮮炸起熱辣辣,外皮炸得好香脆,調味岩岩好,唔會太咸👍雞肉幾嫩,咬落口唔會好粉/太油膩!食到台灣風味😋🥟炸雞皮餃子 $38外面用雞皮包住肉餡,雞皮脆脆地,超級香口,食落又唔會成口油👍好特別,值得試吓😍🥣芋圓仙草凍 $35有三色芋圓、仙草、紅豆,加埋花奶,都幾夠味,又唔會太甜☺️芋圓煙煙韌韌,口感不錯~🍮焦糖牛奶布甸 $12焦糖味重,布甸好滑lu lu,好快食晒🤣如果想食少少甜品又唔想太heavy,係個好選
價錢唔貴之餘,又可以感受下台灣風味😛
今次黎開觀塘呢邊,就搵左呢間台灣小店😬
裝修以簡單木系為主,加上剛好坐到卡位🤩好舒服、有空間感😜
都幾多款式👍價錢合理,觀塘打工仔有福喇😆💓
🍜和風牛肉烏龍麵 $68
🍛蔥油土雞肉飯 $58
🥢鹽酥雞 $38
🥟炸雞皮餃子 $38
🥣芋圓仙草凍 $35
🍮焦糖牛奶布甸 $12
焦糖味重,布甸好滑lu lu,好快食晒🤣
如果想食少少甜品又唔想太heavy,係個好選擇😄
🧋珍珠奶茶 +$12
茶味較重,幾順滑,珍珠幾好咬口~
欣賞佢有得揀甜度,少甜對我黎講岩岩好😬
🥤檸檬多多 +$12
中意酸酸甜甜既就要揀佢試吓喇😀