2019-10-14 75 瀏覽
餐廳朝早係冰室,到夜晚就會變左粥底打邊爐的菜館。今次係朋友推薦黎食海鮮粥底火鍋套餐。套餐前菜有一份青瓜同花生,青瓜辣得黎又夠爽口,開胃前菜食完真係會覺得口水都出曬黎,想快d食主菜。😂套餐會包埋每位一客時令燉湯,加人瘦肉雞腳等材料,足料且味道甘甜。係主角出場前仲有呢個青口。蒜蓉青口配上泰式辣醬,真係第一次甘食,平時都係食芝士青口,味道都特別,同埋又係好開胃,唔會好似芝士青口甘溜,食曬酸酸甜甜野做前菜,搞到勁餓,好想快d食主角!「主角」終於都出場!!!海鮮套餐我地各點左一份龍同埋一份海蟹,兩樣都想試,好在餐廳可以每人叫一份!🤩除在龍蝦同海蟹是各一份之外,兩份餐都有聖子皇、海蝦、貴妃蚌及蜆等,十分豐富。龍蝦肉質鮮甜,其他海鮮的份量較多。套餐入面仲8份火鍋配料。食曬所有海鮮膽火鍋配料後,最後加入南瓜 粟米同芋頭,等佢地煮到爛曬,d味入曬粥水之後就可以加埋粥膽,收左水之後就可以食架啦!在海鮮煮熟的時間,海鮮將鮮味留在粥底入面,到最後成個粥底好濃味。😍係屋企食飯冇可能每樣海鮮都買少少,完全做唔到呢個雜錦海鮮火鍋粥甘豐富既味道,二百令蚊的套餐性價比好高!
餐廳朝早係冰室,到夜晚就會變左粥底打邊爐的菜館。

今次係朋友推薦黎食海鮮粥底火鍋套餐。

套餐入面仲8份火鍋配料。