2019-09-24 1991 瀏覽
• 5 Courses Tasting Menu🐮•💵Price: $1180🍴Food: 4.5/5❤️-呢度其實真係一間牛魔王必試既餐廳黎,皆因佢成個menu都係牛黎架,名乎其實既全牛宴,淨係賣牛都賣到摘星,當然要睇下佢有咩咁巴閉🤣-5 courses既tasting menu首先有:1️⃣Traditional Beef Tartare “Bistro Style”🇺🇸Beef tartare一向係我至愛,用上美國安格斯牛,生牛肉碎既大細適中,當中混入左洋葱、酸瓜,酸酸地既醬汁更加能夠襯托岀牛肉既鮮味同肉味。-2️⃣Short Rib Tataki 🇦🇺 呢款係澳洲M5既黑安格斯牛,Tataki就即係將牛肉表面微燒,然後將佢慢煮令佢內裡保持細嫩,然後用柚子醋做調味醬料上碟,酸酸甜甜既醬汁加上嫩而入味既牛肉,好perfect👌🏻-3️⃣Homemade Ravioli 🇯🇵 將日本A5神户牛攪碎饟入麵粉皮中製成意大利雲呑,做法創新,牛肉攪得碎成肉醬既狀態,雲呑皮都好薄,食落係好食既但心裡面硬係覺得哂左啲牛咁。-4️⃣Hanwoo Striploin 🇰🇷 1++韓牛加creamy既薯蓉做最後既主菜,
• 5 Courses Tasting Menu🐮•
💵Price: $1180
🍴Food: 4.5/5❤️
5 courses既tasting menu首先有:

2️⃣Short Rib Tataki 🇦🇺

3️⃣Homemade Ravioli 🇯🇵

4️⃣Hanwoo Striploin 🇰🇷
1++韓牛加creamy既薯蓉做最後既主菜,薯蓉特意將表面加上芝士然後用火槍燒成焦糖面咁,幾特別,而且撈芝士都好食!而個牛就軟嫩多汁,肉味濃郁,岩岩好medium rare合哂我心意❤️
最後一個course就用左朱古力配raspberry cream既蛋糕作結,雖然睇落得幾個courses但其實食完都捧住個肚架😆最緊要既呢個價錢就食到一星米芝蓮餐廳帶比你世界各地既靚牛肉,真心值得一試🥳
  • Beef  tartare