Yuni_Sum
值得一等的台灣吐司專門cafe~
Yuni_Sum
2014-06-23
9K 瀏覽
關注
  好耐之前知道The one新開一家食厚吐司的cafe,不過一直都沒去過,前兩日行過The one經過好奇想試下,不過可能太遲去原故,前兩日去到籌都已經派完,星期六兩點幾去以為開到八點一定會有位,點知棟個派完籌o既牌出來.......今日十一點幾去到博下有冇籌,點知畀我博到~之前好奇拎個menu睇個時,就好想試下個抹茶紅豆蜜糖吐司,結果今日試到,仲試埋個玫瑰蜜香奶茶~
抹茶紅豆蜜糖吐司呢款吐司睇相時已經覺得好吸引,因為我鍾意個馬卡龍~吐司份量好大,食完都可以當午餐,而已材料份量都好足,同相一樣~最後更加食唔晒個吐司要打包,至於味道方面,本身抹茶配紅豆已經是絕配,用呢個絕配加入吐司都不會有遺和感,只是可能因為有太多蜜糖同奶油,最後越食越甜,若果奶油少一點就剛好了~吐司來到時員工會等客人影相後才切吐司方便客人食用,呢種貼心服務值得一讚~本來懷疑個吐司值唔值$90,不過份量同味道都對得起此價!
抹茶紅豆蜜糖吐司
玲瑰蜜香奶茶玫瑰好茶唔只呢間cafe有,之前都有係香港飲過玫瑰奶茶,所以我自然都會做個比較,不過我落單時就唔係好明點解唔係一杯而係一壺,最初我以為個玫瑰奶茶同之前飲個D差唔多,不過來到之後先知原來係一壺奶茶另加玫瑰花瓣,客人可以隨自己喜好加入花瓣,加入花瓣後個奶茶傳出玫瑰清香,飲個時都會食到花瓣,滲入奶香味的花瓣就好似浸淋的脆脆一樣,不過要浸淋先好食,唔係會苦的同呢個玫瑰奶茶係我飲過的玫瑰奶茶之中最好的,因為奶香味足,奶茶味同玫瑰香變成絕配了~
玫瑰蜜香奶茶
 呢間餐廳係試業,見到個日期都只係至到22號,唔知之後會唔會繼續營業,若果繼續營業的話我都會再去幫襯~試後就會覺得早去排隊都係值得~