(非會員)
2008-10-27 14 瀏覽
上星期同一班朋友去Cafe Galano下午茶,今之係第3次到這餐廳,相信亦是最後1次。完全係因為服務態度極差的一個女伙計,她的樣子已不太好,再加上負氣的面口,簡直幫公司倒米。當我們order下午茶餐的飲品時,朋友話要茶,她就好 "monk tsang" 地說:"茶? 奶茶係唔係呀?" 另外一個朋友見桌面有些空碟叫佢收收,佢就又好 "monk tsang" 地說:"嚟緊啦,行緊嚟啦!" 但我地明明係第1次叫佢,佢d 語氣就好似覺得您好煩。其實依間餐廳食物不錯,可說value for money,但卻可因為這位女士的服務令我地以後都唔會去。最後,我們結帳時沒有給小費,她便把receipt 掟番比我地,真係好唔好脾氣!