2016-07-04 376 瀏覽
Happy Friday!星期五的晚上走到銅鑼灣, 次次見到HE.SHE.EAT都大排長龍,今日我地好好彩,早左少少, 所以唔駛等位就有得坐喇!呢度個Menu都唔算好多main course的選擇,我地揀左一人一個main,之後就加多個好似好出名, 見到openrice好多人食嘅綠茶心太軟 All Day Brunch Set - 佢個Brunch Set有好多combination,我地就叫左個無加煙肉同腸的,雖然係咁, 但係都好豐富架!個滑蛋夠滑, 不過唔夠香蛋味, 呢2樣野都真係好難同時做到好好食...牛角包都夠熱上檯, 都幾鬆軟。大番茄下邊仲有個大烤菇, 都好juicy好好味!果兩個白色同綠色嘅mash 分別係薯蓉同牛油果蓉, 我就2個都中意食, 不過飯伴就唔中意食個牛油果蓉~Black Truffle & Porto Bello Rissoto - 又係我嘅最愛之一Rissoto,個Rissoto唔會煮得太軟身 (因為我自己本身中意粒粒分明多一點),面有薄薄一片芝士, 不過撈左入去Rissoto就好似唔見左咁>_<個Sauce都好Creamy同好有菇/松露味
Happy Friday!

今日我地好好彩,早左少少, 所以唔駛等位就有得坐喇!

呢度個Menu都唔算好多main course的選擇,
我地揀左一人一個main,
All Day Brunch Set
- 佢個Brunch Set有好多combination,
我地就叫左個無加煙肉同腸的,
雖然係咁, 但係都好豐富架!
牛角包都夠熱上檯, 都幾鬆軟。
大番茄下邊仲有個大烤菇, 都好juicy好好味!
- 又係我嘅最愛之一Rissoto,
個Sauce都好Creamy同好有菇/松露味

蘆荀爽口有味, 整體味道都好好~
Green Tea Fondue
黎到HE.SHE.EAT應該主打係甜品吧?! 一向食心太軟我都偏向只吃朱古力味, 因為成日試其他味都會中伏=_="
今次見呢度好似好hit呢個
綠茶心太軟
, 我地都決定比次機會去試下佢喇!
先講心太軟, 一黎到都感覺到佢係熱辣辣嘅, 切開佢之後D綠茶流心係狂湧出黎! 個流心有少少甘香, 唔算好甜, 我地都覺得流心仲多過個綠茶皮...唯一覺得細左少少囉...哈哈!

至於個雪糕係豆腐雪糕黎嘅, 如果就咁食清清地都幾有豆腐味, 不過我地就覺得唔係太襯個綠茶心太軟, 如果夾埋一齊黎食會完全俾個綠茶味override左, 所以我只係當2件事分開黎食。
2016-06-24
Green Tea Fondue