2021-09-01
今天係我地慶祝工作N週年紀念日為左呢日我地預早book定餐廳,呢排唔覺有酒店做promotion,係網上有食評介紹位於旺角彌敦道有間商業大廈,格局好似酒店咁,服務質素一流於是膽粗粗咁預訂試吓。相信大家睇相就知道,佢哋真係好比貨咁佈置入面,為情侶乜乜乜紀念日做準備。仲有開放式飲吧俾大家欣賞佢哋仲有平板電腦推介飲品,就算我哋唔係黎飲酒都俾佢吸引到事不宜遲,我哋睇吓餐牌有啲咩選擇先如果係Main 就有扒類選擇,食玉秀朋友注意前菜都可以睇吓有啲咩啱食,佢哋都臚列得好多款式餐飲就有以上嘅選擇,如果你哋都鍾意飲嘢嘅話都會覺得唔錯㗎我哋點左一個前菜,一個主食,同一款甜品,好期待呀上菜之前,佢仲有餐包提供。真係好酒店及享受前菜:蕃茄水牛城芝士沙律食落去個感覺好似有三文魚嘅味道,水牛城芝士散發出嘅奶酪味真係夾,唔算好濃味,同蕃茄配搭一齊仲有田園風味,好開胃主食:烤美國豬肋骨滿滿嘅燒烤醬配埋烤熟嘅豬肋骨,切落去嘅時候鬆軟多汁;咬落去嘅口感真係一流,燒烤醬嘅香脆,仲喺口腔入邊散發,回味無窮。甜品:火焰雪山雪糕上碟嘅時候,侍應將點好嘅伏特加淋上係佈置好嘅雪糕面上面,藍藍嘅火焰吞噬雪糕嘅表面,上碟效果真係一流。
仲有開放式飲吧俾大家欣賞
佢哋仲有平板電腦推介飲品,就算我哋唔係黎飲酒都俾佢吸引到
事不宜遲,我哋睇吓餐牌有啲咩選擇先
如果係Main 就有扒類選擇,食玉秀朋友注意
前菜都可以睇吓有啲咩啱食,佢哋都臚列得好多款式
餐飲就有以上嘅選擇,如果你哋都鍾意飲嘢嘅話都會覺得唔錯㗎
我哋點左一個前菜,一個主食,同一款甜品,好期待呀
上菜之前,佢仲有餐包提供。真係好酒店及享受
前菜:蕃茄水牛城芝士沙律
主食:烤美國豬肋骨
甜品:火焰雪山雪糕
食落去嘅時候完全感受到冰火交集嘅感覺,雖然我哋喺前菜同主食已經食得好飽
不過食甜品嘅話都仲好開胃㗎
下次大家出旺角嘅話,又想搵一間佈置啱紀念日嘅餐廳,不妨預先book定呢間Bellevue bar