2015-12-21 1784 瀏覽
星期日同男朋友去血拼完旺角之後,男朋友好想食日本野,但係日本野散叫仲貴過食放題,所以就簡左去兆萬食放題。 之前同一班朋友有去過八幡屋食放題,我地二話不說就上左兆萬九樓搵食。上到去大概8:15,入面已經滿座拉,不過等左15分鐘就有位比我地。感覺上餐廳的環境比較迫,可能是餐廳十分旺場,多人吃的餐廳大概是信心的保證。升級體驗 我地另外加左$50要左升級體驗, 可以叫油甘魚刺身、珍寶帶子刺身、赤我蝦刺身、生蠔、火炙柚子和牛壽司。生蠔 首先,上枱的是生蠔。本來以為生蠔是連殻的,原來廚房師父已經去了殻,還添加了葱花和特制的醬汁。生蠔每一隻都大大粒,一口一隻啖啖肉,真的鮮甜美味。升級版刺身 期待已久的珍寶帶子刺身、赤蝦刺身,份量無多無少。值得一讚係珍寶帶子真係好鮮甜,而赤蝦刺身大大隻,相當新鮮!刺身 雖然將刺身升級左,但係少不了叫我最愛的三文魚刺身!三文魚既新鮮又肥美,完全沒有雪味!甜蝦是連蝦頭上枱的,保持新鮮度。芝士大蝦金龍船& 黃金焗蠔 呢個黃金焗蠔都值得一試,有濃濃的芝士味,唯獨是蠔是比較瘦、不夠肥美。芝士大蝦金龍船的質素不錯,蝦肉彈牙而且面頭鋪滿了芝士,好重芝士味!燒

星期日同男朋友去血拼完旺角之後,

男朋友好想食日本野,

但係日本野散叫仲貴過食放題

所以就簡左去兆萬食放題

之前同一班朋友有去過八幡屋食放題

我地二話不說就上左兆萬九樓搵食。

上到去大概8:15,入面已經滿座拉,

不過等左15分鐘就有位比我地。

感覺上餐廳的環境比較迫,

可能是餐廳十分旺場,

多人吃的餐廳大概是信心的保證。

升級體驗
升級體驗

我地另外加左$50要左升級體驗, 可以叫油甘魚刺身

珍寶帶子刺身、赤我蝦刺身、生蠔、火炙柚子和牛壽司

生蠔
生蠔

首先,上枱的是生蠔。

升級版刺身
升級刺身

刺身
刺身

雖然將刺身升級左,

但係少不了叫我最愛的三文魚刺身

三文魚既新鮮又肥美,完全沒有雪味!

甜蝦是連蝦頭上枱的,保持新鮮度。

芝士大蝦金龍船& 黃金焗蠔
芝士焗蠔

燒元貝&燒雞翼
雞翼&燒元貝

另外,我地點左燒元貝同燒雞翼。

元貝燒得好香,而且連竹籖上枱,方便我地直接用手拎住食!而雞翼略嫌燒得唔夠香,不過我男朋友就說啱啱好~

呢度既甜品十分豐富,有不同既種類,分別有焦糖菠蘿、炸朱古力香蕉、雲呢拿雪糕、芝麻雪糕、綠茶雪米糍、荔枝雪米糍、芒果布甸、泡芙等。

不過食刺食食到好飽,所以淨係叫左芒果布甸。

芒果布甸
芒果布甸

芒果布甸是用透明的玻璃小瓶子裝著,份量剛剛好,它的質感很滑而且布甸加了花奶,奶味很重,不過如果有埋芒果粒粒就好啦!

總括嚟講,食物水準都唔錯,依然Keep到昔日既水準,

係中價放題嚟講可以話係我既First choice !

2015-12-12
  • 刺身