2022-09-06
沙田分店座位闊落舒適,之前幾次約朋友都黎衣到食。本來每次必吃美人鍋,但今次老公話唔肚餓,所以3個大人1個小朋友,叫咗好少嘢食。1. 三文魚框飯一個小胃女生份量,但三文魚大大舊,蛋絲托底,重點有魚子加持,好好食,仲要熱焫焫👍🏻2.海老牛油果美人卷味道較淡,凍食,當壽司咁食係唔錯嘅。3.三文魚親子鹽昆布炒飯炒飯鐵鍋上桌時蛋液墊底,蛋液受熱慢慢煮熟,我地掛住食其他嘢忽略咗個蛋汁熟到收乾,不過完全冇影響個炒飯質素,魚子鋪面伴勻入飯,入口增加層次同咸香,但又唔會咸得滯,好好食👍🏻4.梳乎厘玉子燒 -蟹肉蛋好香,臨上桌時先當面由焗鍋轉落碟以保持梳乎里形態及熱度,不過略嫌只食到蛋香味,蟹肉及蟹味較少,同埋食到一半有d 出水,少少影響口感。最後叫咗甜品,都係美人卷:美人甜卷(時令水果、白玉、紅豆)食落冇水果,反而係紫薯、麻薯、牛油果,配咗少少應該係黑糖漿,味道唔差嘅,但同心目中有水果喺入面嘅甜品有點落差。環境:🔴🔴🔴🔴⭕服務:🔴🔴🔴🔴⭕衛生:🔴🔴🔴🔴⭕食物:🔴🔴🔴🔴⭕️
沙田分店座位闊落舒適,之前幾次約朋友都黎衣到食。
1. 三文魚框飯
2.海老牛油果美人卷
味道較淡,凍食,當壽司咁食係唔錯嘅。
3.三文魚親子鹽昆布炒飯
4.梳乎厘玉子燒 -蟹肉
最後叫咗甜品,都係美人卷:
美人甜卷(時令水果、白玉、紅豆)
環境:🔴🔴🔴🔴⭕
服務:🔴🔴🔴🔴⭕
衛生:🔴🔴🔴🔴⭕
食物:🔴🔴🔴🔴⭕️
三文魚框飯
海老牛油果美人卷
三文魚親子鹽昆布炒飯
梳乎厘玉子燒 -蟹肉
美人甜卷(時令水果、白玉、紅豆)