男朋友話食個快飯,開車嚟到差唔多6:30 ,8:00前要返到去🤦🏻‍♀️仲慘過返工食晏咁去唔得邊度食啦,問我想食咩,我揀返平時我哋去開九龍城食西餐,佢又counter propose MiKiki入邊呢間日本野😑呢間我冇同佢嚟過㗎但係佢好似好熟路咁 古古怪怪!佢之前先提過話唔知香港邊度有啲壽司飯係有色既,點知就比我發現呢間就有喇。你開始大家都好地地高高興興食落單方式給QR code落單而家好多地方都係咁我叫佢用佢個電話掃個code 佢又死都唔肯好似驚我睇到佢電話啲嘢咁😒之後無意中我問佢你咁熟係咪同邊個黎過啊?佢支吾以對,真係好古怪都係講返正題先😅😅其實喺香港食日本野我都唔敢抱太大期望,肯定冇喺日本食咁新鮮㗎啦,又唔抵食 我哋分別叫咗海膽軍艦、兩款唔同level嘅吞拿魚壽司、明太子雞翼、帆立貝刺身同埋赤貝刺身,仲有就係炙燒左口魚邊壽司🍣!其實真係叫左好少嘢食,可能自己又有啲嬲啦同埋真係好抵食。先講我必食嘅炙燒左口魚邊壽司,反而我覺得元氣仲好食過佢😅未做到入口即溶嘅感覺兩款唔同肥美程度嘅吞拿魚壽司都一樣,食唔到入口即化 😪仲要成40幾蚊一件,有我平平地食個lunch!海膽軍艦呢....海膽一
都係講返正題先😅😅
海膽軍艦呢....海膽一啲都唔夠creamy,色澤又唔夠橙黃😑完全冇想再食嘅衝動
帆立貝刺身重慘,好似食緊軟膠咁,一啲都唔鮮味
最好食都係赤貝刺身,都食到佢夾口,不過就得3小塊咁少
明太子雞翼正常水平囉!其實大家都未飽,不過我真係揀唔到其他嘢
另外一提係我哋想食玉子燒問佢有冇佢話俾我知可以叫玉子壽司走飯😱其實呢個都係好多餐廳嘅毛病,其實要做又有幾難呢?唔可以flexible d ,做唔做到出嚟都係老闆話事架姐,除非佢話連蛋都冇咁無辦法啦!又或者我唔係生意人我真係唔係好明囉。
食咗咁少野埋單好似都要四百幾蚊,唔抵又唔值😪😪