韓屋

Hanook Korean Restaurant
2021-01-04 157 瀏覽
最近天氣咁凍就最啱就係飲湯暖身,呢間韓式嘢比較家庭式,主打湯同埋拌飯。我朋友就叫咗兩個湯、兩隻餃子試吓😎人蔘雞湯裏面呢有原隻雞,個湯feel 到熬左好耐,因為隻雞入曬味,煲到骨都好易咬開!而呢個湯啊非常鮮甜啦, 人蔘味非常濃郁。連埋附送嘅泡菜蘿蔔食呢非常之正。本身個湯就冇跟飯麵,你自己可以加。個湯咁正加麵食一流。釜山豬肉湯話說呢冇得去旅行,一直都好掛住釜山嘅豬肉湯,咁岩呢度有呢就即刻想試。裏面係豬肉片,本身驚有浸大奇怪豬咪但係一啲都冇,本身已經幾清甜。個湯會跟埋蝦醬同辣醬,感覺同韓國食到都幾似,好開心。餃子王真係冇叫錯😂,上到黎朋友好驚訝話咁大嘅!哈哈,個size 同韓國食到差唔多😂個種食一粒就會飽嘅感覺差唔多,好食呀!呢間餐廳真係有暫時止住去唔到韓國嘅癮

人蔘雞湯

本身個湯就冇跟飯麵,你自己可以加。個湯咁正加麵食一流。

釜山豬肉湯

餃子王