2018-09-12 728 瀏覽
幾個月前去完義大利之後,就鍾意左食Gelato。味道比雪糕更勝一籌,仲健康啲啲。講返GROM就係其中一間我係義大利試過嘅gelato,味道好天然之外,仲好夠凍唔易溶。 今次就約埋朋友試下香港分店有無唔同。鋪面方面就同義大利差唔多,至於Gelato呢,香港有啲味係義大利都見唔到,例如綠茶,梨...平時我就鍾意叫檸檬味,但grom檸檬味偏酸,而我覺得grom最好食係乳酪味。 不過我今次叫左梨味。好似幾特別、平時好少見有梨味嘅gelato。 朋友就分別叫左檸檬、綠茶,乳酪味。檸檬同乳酪味都同義大利食過嘅一樣,係回egg啊!而梨味都幾出色,好清新,入面真係有梨果啲一粒粒係度,真材實料,可以一試。另外綠茶味都可以,不過因為我本來就麻麻綠茶/抹茶乜乜乜嘅嘢,所以覺得唔太大驚喜。值得一提呢度分個size同義大利唔同,有個kid size之後先係細中大,今次我就淨係叫左kid size,下次再去我會叫乳酪味!!❤️
下午茶