2019-02-27 6100 瀏覽
同中同去瓊華懷愐中學時光:影貼紙相,食返餐日式shabu shabu 啲回憶即刻返晒黎!放工即刻趕過去,好彩book左位唔使等,仲要咁啱上次都係同一個位食!對面都係同一個fd陪我食添呀!首先我地嗌咗一個新出嘅海膽龍蝦湯,之前就可以用app落單,好方便!等緊湯底嘅時候就出咗去夾餸,出面主要都係放咗丸類同蔬菜,選擇好多,每樣夾一粒試下。另加海量嘅蘿蔔熬下個湯,最尾腍晒吸晒啲精華先食~係咖哩飯!日式咖哩甜甜地唔太辣,仲有好多薯仔蘿蔔。返到去個湯底就黎咗啦,橙橙地色嘅海膽湯已經滾起。仲有兩舊海膽同龍蝦另上,望個樣已經好吸引。我地好快手放埋落去熬湯,落埋啲最快食得嘅丸,因為已經勁肚餓咁等食🤤澳洲和牛有任食和牛!!好薄啲雪花紋都好靚🤩碌幾下就食得,又重牛味又嫩,可以一人食一碟都得。特選美國牛肉呢隻牛相比起和牛當然就遜色少少,但味道都唔差嘅,比較有咬口。刺身食食下先記得原來有刺身食,即嗌!每樣都叫咗少少試,甜蝦+虎蝦都可以encore! 三文魚切得比較細條,所以食落都冇咁大陣味,冇個種滿足感。另外赤貝同馬刀貝呢啲夠晒爽口都好正,平時好少見赤貝有刺身,可以瘋狂食夠本了。海鮮蜆、蟶子、帆立貝、牛柏葉,蜆

係咖哩飯!日式咖哩甜甜地唔太辣,仲有好多薯仔蘿蔔。

返到去個湯底就黎咗啦,橙橙地色嘅海膽湯已經滾起。

仲有兩舊海膽同龍蝦另上,望個樣已經好吸引。

澳洲和牛

特選美國牛肉

刺身

海鮮

蜆、蟶子、帆立貝、牛柏葉,蜆啲沙吐唔乾淨,食蟶子好啲,雖然細細條咁但都幾厚肉,另外仲有海蝦同墨丸滑想食,但好可惜賣晒啦。

壽司

係咁嗌黑松露壽司同火灸壽司類,仲有花之戀!都係細細粒容易食,啪多幾舊都唔驚飽。

最後食埋甜品,野飲同雪糕都好齊,雖然都係普通牌子,但選擇都多嘅~

2019-02-19
  • 刺身