春宵

2024-10-17 325 瀏覽
下個星期Daddy媽咪去旅行,本來我要跟,但佢哋話想兩個人拍拖,為咗安慰我,媽咪話請我食我最愛嘅春宵港式火鍋,安慰我受傷嘅心靈,我就答應咗啦!之前嚟嘅時候,錯過咗鮑魚花膠雞湯,今次就梗系要嗌返個!呢個湯嘅精華喺於一只燉得軟爛嘅雞,仲有Q彈嘅花膠,配埋新鮮嘅鮑魚,每一啖都係濃縮嘅精華,特別滋潤養胃!我仲嗌咗A5飛驒和牛牛頸肩,牛肉有住雪花咁嘅紋理,淥熟之後更加鮮甜多汁,入口即化。配埋香菇一齊食,味道更加濃厚香甜,系一個非常完美嘅搭配!每次嚟我都必嗌嘅濟州豬梅肉,今次梗系都唔例外。豬梅肉嘅分量十足,肉質細嫩,味道香甜,每一啖都食得停唔到口!仲有成只嘅煙薰乳鴿!擺盤精緻,煙薰嘅乳鴿外皮金黃光亮,未食就已經流曬口水,肉質飽滿多汁,每一啖都係幸福嘅滋味😍春宵嘅嘢食大份又好抵食,非常推薦俾大家😋

春宵嘅嘢食大份又好抵食,非常推薦俾大家😋